Home / Actual / Apă tulbure la robinetele din Săcele ca urmare a “codului roșu” de inundații

Apă tulbure la robinetele din Săcele ca urmare a “codului roșu” de inundații

Compania Apa Brașov ne anunță că urmare a codului roșu de inundații s-au înregistrat creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Tărlung, fapt ce a impus golirea controlată a lacului de acumulare care asigură sursa principală de apă a municipiilor Brașov și Săcele. Aceasta a condus la creșterea turbidității mult peste valorile obișnuite.

Pentru asigurarea unui regim de continuitate în procesul de furnizare al apei potabile către populație, Compania Apa Brașov a fost nevoită să efectueze o serie de manevre pentru a cupla rețeaua publică de distribuție la sursele alternative existente pentru astfel de situații. Astfel, pentru completarea necesarului de apă au fost activate sursele subterane aflate în zona Hărman – Prejmer- Sânpetru ce pot asigura apa potabilă prin pompare din puțurile de mare adâncime.

 

Precizăm că ne confruntăm cu un fenomen ce nu a putut fi evitat și pentru intrarea în normalitate vom fi nevoiți să facem în continuare o serie de manevre în rețeaua publică de distribuție.

Cu toate acestea, este posibil ca în anumite zone, alimentarea cu apa să fie insuficientă sau să aiba o turbiditate mai mare.

Zonele mai afectate sunt: Săcele, Răcădau (parțial), Timiș – Triaj, Centru, Centrul Civic, Astra și Schei.

Estimăm ca situația să revină treptat la normalitate în următoarea periodă.

Magazinele Brio Market din Săcele și-au premiat primii câștigători

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply