Home / Actual / Analiza vot Săcele: PNL câștigă peste tot, cu excepția secțiilor din Gârcini unde PSD are susținere maximă

Analiza vot Săcele: PNL câștigă peste tot, cu excepția secțiilor din Gârcini unde PSD are susținere maximă

Candidatul PNL la alegerile Prezidentiale, Klaus Iohannis s-a impus detașat și la Săcele, fiind primul în preferințele alegătorilor din municipiul nostru.

Klaus Iohannis a obținut aici 5467 de voturi, adică 40,05% din sufragii, fiind urmat la mare distanță de Viorica Dăncilă (PSD) cu 17,20% (2347 de voturi) și Dan Barna (USR-PLUS) cu 13.11% (1789 de voturi).

Klaus Iohannis și PNL și-au adjudecat victoria în 17 din cele 20 de secții de votare din Săcele.

Cele mai bune performanțe au fost înregistrate în secțiile din zona Liceului Teoretiv “George Moroianu” din Doina, zona Cernatu (cu 2 rezultate bune) dar și zonele Electroprecizia sau Ștefan cel Mare.

Liberalii confirmă trendul ascendent și sunt mari favoriți pentru alegerile locale ce vor avea loc în 2020.

PSD Săcele își sedimentează bazinul electoral din Gârcini, reușind să se impună doar în secțiile arondate acestui cartier săcelean, respectiv cele două deschise la Școala Gimnazială Nr. 5 (240 și 241) dar și în cea deschisă la Garaj ce cuprinde străzile din așa numita “Țigănie mică”.

Aici, și doar aici, Viorica Dăncilă a fost preferata electoratului.

În schimb, candidatul Alianței USR PLUS, Dan Barna, nu s-a impus în nicio secție din municipiul Săcele, însă a reușit rezultate notabile în zona ANL Bunloc, Baciu sau Electroprecizia (zona de case).

Românii vor fi chemați din nou la urne, în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, care va avea loc pe 24 noiembrie, pentru a alege președintele României, dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Primăria Săcele face PUZ în … Gârcinul Mic

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia