Home / Actual / Ana-Maria Pascu, speranta muzicii populare sacelene.

Ana-Maria Pascu, speranta muzicii populare sacelene.

ana pascu 2Ana-Maria Pascu este o tânără de 14 ani pe care am remarcat-o datorită talentului ei muzical. Fire optimistă şi comunicativă, nimic nu lasă să se întrevadă drama prin care a trecut. Asta pentru ca la 6 ani a fost descoperită cu cataracta congenitală, o anomalie oculară ce îi afecta vederea. Astăzi după două operații reușite, se teme mai mult să nu obţină o notă proastă la matematică, căci pe lângă muzică, pentru Ana-Maria Pascu, școala este foarte importantă.

Reporter: Ești o persoană cu  multe pasiuni. Vorbeşte-ne puţin despre ele.

Ana: Mi-am început activitatea la Clubul Elevilor din Săcele. Am fost în mai multe cercuri, parcă șapte… chiar și acum fac ouă încondeiate și mărțișoare (surâde timid). M-am axat mai mult pe muzică ușoară și populară, așa că am plasat chitara, dansul şi teatrul pe planul secund.

Reporter: Să înțeleg că ai oscilat puțin între muzică ușoară şi cea populară?

Ana: Da, dar îmi plac amândouă. Bunica era cea care asculta foarte multă muzică populară, ea m-a îndrumat. Am început cu dansurile  populare, dar domnul Anghel Pavel m-a încurajat să continui cântând. Am simțit că muzica populară mi se potrivește mai bine, mă joc cu ritmul și cu accentele, dar dacă le amesteci neinspirat, iese haos.

Reporter: De când cânți și joci în ansamblul “Crai Nou”?

Ana: De mulți ani, dar de 3 ani fac parte și din “Junii Cristianului”. Acest ansamblu este destul de nou așa că participăm mai mult la nunți și mici festivități. În paralel mă duc și la Şcoala de Arte și Meserii, din Brașov unde sunt în anul 5.

Reporter: Anul 5? Trebuie să fie o specializare, căci eu știam că se parcurg 3 ani.

Ana: Da, 3 ani se fac obișnuit. Aceasta este o specializare. Este exact ca și când faci facultatea și dacă vrei să faci masteratul, trebuie continui încă 2 ani.

Reporter: Ai cântat pentru multă lume, ai vreun public preferat?

Ana: Am dezvoltat o relație bună cu toți oamenii care mă ascultă. Este o adevărată magie, cum s-ar zice(râde la fel de timid). Dar, uite, am fost o dată la azilul de bătrâni din Săcele. A fost atât de frumos, oamenii au făcut hora cu noi şi ne-au mulțumit şi se vedea că era din suflet. Aici mi-a plăcut foarte mult.

premii ana mariaReporter: Ce premii ai obţinut până acum ?

Ana: Am 70 de titluri. La Festivalul Art Brașov and Music am luat locul I la muzică ușoară și locul II la muzică populară. La Festivalul Internaţional Ecoul Piatra Craiului lucrurile s-au schimbat  și am luat locul I la muzică populară. Aici l-am întâlnit pe domnul Mihai Vanica (compozitor) și datorită lui am participat la Mini Megastar, unde am obținut locul III. Iar cu domnul Varga Petrișor am mers într-un turneu european. Sunt amintiri foarte frumoase.

Reporter:  Mii de felicitări!…Spuneai că pe lângă alte pasiuni pe care le dezvolţi faci şi mărţişoare.  Despre ce vorbim?

Ana: Da! Anul trecut am făcut 400 și voi face şi în acest an. De obicei le ofer prietenilor și cunoștințelor.

Ana-Maria te marchează într-un fel sau altul, îţi permite să intri în rezonanţă cu o anumită viziune asupra lumii. Ne-am bucurat să putem discuta cu o persoană de o imensă generozitate, o mare capacitate de a se dărui și un inepuizabil har al povestirii. Bravo Ana! Suntem mândri de tine!

Realizator interviu: Anna-Maria Antal

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

5 comments

  1. Sacelele este plin de talente. Daca veti cauta mai adanc in ceea ce inseamna cultura expimata prin arta, Sacelele este bogat. 🙂 Spun asta pentru ca doar in cercul meu de prieteni saceleni sunt ceva oameni talentati, adolescenti chiar. 🙂

  2. Asta incercam sa facem aici pe acest site, in afara stirilor, cautand in permanenta sa aducem in atentia publicului oameni talentati. Daca aveti cunostinta de astfel de oameni va rog sa ne scrieti despre ei la [email protected]

  3. Ciprian Sterpu Ziurel Band – una din trupele mele, toti membrii fiind Saceleni.

  4. Vicarious Stvn Ia sa trec eu pe la centrul de zi sa va ascult cantand 😀

  5. Ciprian Sterpu Din pacate nu mai repetam, pentru moment, la centrul de zi. A ramas doar numele de Ziurel Band, dupa o transformare brusca dintr-un grup de 21 de folkisti, intr-o formula de 5 persoane, in clipa de fata. 🙂

Leave a Reply