Home / Actual / Am avut targ de Craciun si la Sacele

Am avut targ de Craciun si la Sacele

targ2În perioada 14-15 decembrie Asociaţia HMIK a organizat Târgul de Crăciun de la Săcele, locația evenimentului fiind curtea de lângă Liceul Teoretic Zajzoni Rab István din Turcheş.

În cadrul târgului vizitatorii au avut parte de expoziţii meşteşugăreşti, au putut achiziţiona cadouri de Crăciun şi au putut savura produse gastronomice tradiționale și specialități de iarnă cum ar fi turtă dulce, cozonaci, prăjituri de casă, siropuri, miere și produse apicole, cârnați, slănină, tobă, pastramă, zacuscă, murături și o sumedenie de alte bunătăți. În căsuța cu specialităţi de Crăciun vizitatorii s-au încălzit cu vin fiert, ceai și ciocolata caldă. Organizatorii au amenajat mai multe standuri unde meșterii populari au îmbiat vizitatorii cu obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn, ornamente și figurine. Nu au lipsi nici obiectele și podoabele specifice Crăciunului, precum globurile pictate manual, coronițele din crenguțe de brad, ghirlandele și lumânările parfumate. 

Săcelenii care au ales să viziteze târgul au avut parte şi de un program artistic variat ce a conţinut spectacole de Crăciun oferite de elevii claselor I-VIII din liceele George Moroianu și Zajzoni Rab István, dansul Borica din Zizin şi Purcăreni. Fanfara din Săcele și acordeonistul Molnar Karoly au încântat asistența cu muzică de Crăciun și iubitorii de dansuri populare s-au încălzit dansând în catarg4drul programului de dans oferit de formația Folker din Sfântul Gheorghe. Pentru iubitorii de muzică au fost pregătite mai multe concerte, printre cei care au urcat pe scenă numărându-se câștigătorii din Săcele ai concursului Vocea Transilvaniei, cântăreața Chripko Krisztina din Odorhei, formațiile Sonor Band din Brașov, HMIK Band din Săcele și Akusztik din Covasna. Copiii şi nu numai ei s-au bucurat şi de animalele aduse special pentru decorul cu “Ieslea din Betleem”. În cadrul târgului au fost organizate tombole unde s-au câştigat multe produse din partea meşteşugarilor expozanți, iar la sfârşitul evenimentului s-a licitat și bradul de Crăciun împodobit cu ocazia târgului. 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply