Home / Actual / Alianța 2020 USR-PLUS și PNL sunt marii câștigători de la Săcele! Împreună au 50% din voturi!

Alianța 2020 USR-PLUS și PNL sunt marii câștigători de la Săcele! Împreună au 50% din voturi!

Să ai primar în functie, viceprimar în funcție, majoritate în consiliul local și guvern condus de același partid și să ieși pe locul al treilea în alegerile europarlamentare în localitatea ta!

Aceasta este definiția eșecului pentru PSD și Virgil Popa, cel ce s-a văzut învins de principalele partide de opozitie PNL și Alianța 2020 USR-PLUS.

Învingătorii scrutinului de duminică au fost cei din urmă cu 25,12% din totalul voturilor valabil exprimate. În termeni reali asta a însemnat că 3402 săceleni au preferat să pună ștampila pe candidații Alianței 2020 USR-PLUS.

La doar 56 de voturi în spate a terminat cursa electorala PNL. Pentru liberali și-au exprimat opțiunea 3346 de alegători, adică 24,70% din totalul voturilor. 

De remarcat este că în acest moment, conform preferințelor săcelenilor, cele 2 partide de opoziție însumează aproape 50%!

Marele perdant la Săcele a fost chiar PSD-ul! Partidul primarului Virgil Popa a fost surclasat și trimis pe pozitia a III-a de dreapta politică.

Doar 2335 de votanți au ales PSD, adică un pic peste 17%, mult sub media națională a partidului care a fost la aceste alegeri de 22,54%.

Iată că și săcelenii dovedesc astfel că s-au saturat de PSD și de primarul Virgil Popa!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia