Home / Actual / Alegerile locale rămân într-un singur tur. Cine se bate la Săcele?

Alegerile locale rămân într-un singur tur. Cine se bate la Săcele?

Legea electorală rămâne neschimbată, alegerile locale urmând să aibă loc într-un singur tur de scrutin, în 5 iunie.

Jurnalistul Liviu Avram a cerut Curţii Constituţionale în urmă cu câteva săptămâni să analizeze articolul de lege prin care s-a stabilit că localele se desfăşoară într-un singur tur.

Excepția înregistrată la CCR viza prevederile art. 50 alin. 2 și art. 101 alin. 2 și 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

La art. 50 alin. 2 din Legea alegerilor locale se prevede că „pentru funcția de primar candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor și 1.000 în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București”.

La art. 101 alin. 2 se arată că „este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”, iar la alineatul 3 se precizează că, “în caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candidații care se află în această situație”.

Cine lupta la Sacele (in ordine alfabetica dupa numele de familie):

Geczi Gellert ( UDMR )

Motoc Bogdan George ( ALDE )

Onaca Ion Daniel ( UNPR )

Panait Bian Cristian ( Alianta Impreuna pentru Sacele PER – PSRO )

Pascu Lucian ( PNL )

Popa Virgil ( PSD )

Stoea Gheorghe ( PMP )

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Daca totii va doriitii un Sacele modern aducetii investitorii care sa creeze locuri de munca, accesatii fondurile care se pot lua prin UE si sa se dea o sansa fiecarui om ,campania electorala de doi lei a unora nu rezolva problemele oameniilor ,e nevoie de persoane capabile la primaria Sacele,de mascaricii numitii politic sant satul,pt ca realizariile lor sant foarte putine si lasa de dorit.

Leave a Reply