Home / Actual / Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a împlinit sâmbătă, 15 iunie, un an de activitate

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a împlinit sâmbătă, 15 iunie, un an de activitate

Cel mai tânăr aeroport al României, singurul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani şi unicul aeroport din ţară la care dirijarea traficului aerian se realizează prin sistemul remote tower, consemnează în perioada 15 iunie 2023 – 14 iunie 2024 un număr de 134.631 pasageri care au călătorit spre şi dinspre Braşov utilizând această infrastructură aeroportuară, precum şi peste 2.000 de decolări şi aterizări.

Împlinirea unui an de la operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a prilejuit momente festive, care au avut loc sâmbătă dimineaţă, la etajul unu al terminalului şi la care vedetele au fost cei mici.

Fanfara mixtă de copii din Ghimbav şi Feldioara, dirijată de profesorul Mathias Roos şi grupul de copii „Fresh Artists Team” i-au încântat cu cântecele şi energia lor deopotrivă pe călătorii care aşteptau să se îmbarce cu destinaţia Antalya şi pe oficialităţile care au răspuns invitaţiei la această primă aniversare.

Au fost prezenţi Constantin Todorică Şerban – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Mihai Cătălin Văsii – prefectul Judeţului Braşov, Ionel Fliundra – primarul Oraşului Ghimbav, consilieri judeţeni, parlamentari, directori de instituţii publice, reprezentanţi ai instituţiilor de control care îşi desfăşoară activitatea în aeroport, membri ai unităţii de implementare a proiectului AIBG din cadrul Consiliului Judeţean şi angajaţi ai Regiei Autonome „AIBG”, gazda evenimentului fiind Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, alături de Daniel Micu, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Conducerea AIBG a oferit diplome de onoare oficialităţilor care au făcut posibilă materializarea celui mai mare vis al braşovenilor, acela de a avea aeroport.

Implementarea obiectivului investiţional numărul 1 realizat în judeţul Braşov în perioada postdecembristă se leagă de numele lui Adrian-Ioan Veştea, care pe parcursul celor şapte ani în care s-a aflat la conducerea Consiliului Judeţean a coordonat toate aspectele privind identificarea surselor de finanţare, proiectarea şi construcţia infrastructurii aeroportuare, asigurarea dotărilor necesare, obţinerea aprobărilor, avizelor şi autorizaţiilor de la instituţiile centrale şi locale abilitate, şi nu în ultimul rând susţinerea unui parteneriat activ cu cele două autorităţi naţionale în domeniul aviatic, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), fără de care operaţionalizarea aeroportului nu ar fi fost posibilă.

„În urmă cu opt ani, când am venit la Consiliul Judeţean, mi-am dorit să realizăm acest obiectiv important pentru braşoveni şi mult aşteptat, un obiectiv despre care se vorbise foarte mult şi mulţi considerau că de fapt cineva nu ne lasă să-l facem. Am găsit o echipă serioasă, colegii mei de la Consiliul Judeţean, am parcurs împreună fiecare etapă şi mă bucură faptul că am avut şansa să reuşim să bugetăm acest obiectiv pentru care nu eram eligibili pe fonduri europene. Mulţi spuneau că nu vom reuşi, că de la Ghimbav nu vor zbura decât avioane de hârtie. Am suportat supărările oamenilor, unele dintre ele îndreptăţite, deoarece se vorbise foarte mult şi se făcuse foarte puţin, dar iată că prin perseverenţă lucrurile s-au putut materializa. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean pentru că mi-au fost alături. Mă bucur că în acest prim an de activitate, parcursul Aeroportului Braşov a fost unul frumos şi le mulţumesc în egală măsură tuturor colegilor care lucrează aici pentru implicarea lor şi modul în care au reuşit să dezvolte activitatea, astfel încât acum să putem număra peste 130 de mii de pasageri”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

După preluarea atribuţiilor de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în data de 17 iunie 2023, Constantin Todorică Şerban a continuat şi a întărit parteneriatul autorităţii publice judeţene cu ROMATSA, AACR şi conducerea administrativă şi executivă a Regiei Autonome „AIBG”, astfel încât toate problemele inerente începutului activităţii să poată fi surmontate.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia