Home / Actual / Nou în Armata Română: Boot Camp voluntar – este un nou serviciu militar pentru tineri

Nou în Armata Română: Boot Camp voluntar – este un nou serviciu militar pentru tineri

Boot Camp voluntar – este un nou serviciu militar pentru tineri. În toată perioada taberei, voluntarii vor beneficia de cazare, masă, drepturile financiare pe care le au soldații încadrați ca profesioniști. La finalul acestei perioade de pregătire, MApN a propus acordarea unei prime, a unei bonificații, la trecerea în rezervă.

Serviciul militar voluntar în termen

Adresat tinerilor între 18 și 35 de ani, serviciul militar voluntar în termen va funcționa ca un “boot camp”, oferind antrenamente de grup menite să îmbunătățească rezistența, agilitatea, concentrarea, forța, viteza și spiritul de echipă.

La finalul acestei pregătiri, cetățenii români, bărbați sau femei, rămân în documentele noastre de mobilizare până la 55 de ani – soldații și gradații, și până la 62 de ani – cadrele militare, cei care vor dori să urmeze mai departe și să intre în rândul subofițerilor sau ofițerilor Armatei României ca personal în rezervă.

Rezerva de mobilizare este constituită doar din cetățeni cu pregătire militară. Aceștia vor face, la declararea mobilizării, obiectul chemării în rândul forțelor armate, pentru a participa la diferite acțiuni.

sursa text Se pregătește o nouă categorie de serviciu militar în România: Patru luni de „boot camp” voluntar | adevarul.ro

sursa foto Hotnews.ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia