Home / Actual / 9 atelaje ce transportau lemn tăiat ilegal au fost oprite de polițiști la Săcele
sursa foto cu caracter informativ

9 atelaje ce transportau lemn tăiat ilegal au fost oprite de polițiști la Săcele

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Săcele au identificat şi reţinut materialul lemnos transportat de mai multe persoane, după ce acestea au fost identificate în fondul forestier transportând lemnul fără dovada provenienței.

În cadrul unei acţiuni desfăşurată pe linie silvică, în scopul prevenirii comiterii unor fapte ilegale, dar și al monitorizării dinamicii grupurilor de persoane cunoscute ca fiind predispuse la comiterea delictelor silvice, poliţiştii săceleni au identificat în fondul forestier național, respectiv în zona Valea Doftanei din mun. Săcele, un număr de 9 atelaje hipo, care transportau material lemnos – fag, faţă de care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele nu dețin aviz de însoțire a matrialului lemnos, care să ateste proveniența legală a acestuia.

Măsuratorile efectuate împreună cu angajați din cadrul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele au stabilit că volumul total de material lemnos, aflat în căruţele identificate este de aproximativ 3,530 mc., acesta fiind lăsat în custodie reprezentanților silvici.

Față de cele constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a persoanelor identificate, în conformitate cu legislația silvică, dispunându-se, totodată, confiscarea cantității de material lemnos identificată.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia