Home / Actual / Administrația PSD-ului de la Săcele vrea să împiedice accesul cetățenilor la informațiile publice prin supra-legiferare la Legea nr. 544/2001

Administrația PSD-ului de la Săcele vrea să împiedice accesul cetățenilor la informațiile publice prin supra-legiferare la Legea nr. 544/2001

Un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului Local Săcele de joi – 25 octombrie – a creat multă dezbatere, dar și un val de nemulțumire întemeiată.

Este vorba de o initiațivă a primarului PSD Virgil Popa care propunea aprobarea unei liste care cuprinde documentele de interes public produse sau gestionate de catre Primaria Municipiului Sacele, precum si lista documentelor produse sau gestionate de Primaria Mun. Sacele care se excepteaza de la liberul acces al cetetenilor conform Legii nr. 544/2001.

Mai simplu spus, o supra-legiferare al cărei scop real este împiedicarea cetățenilor interesați să ajungă la anumite informații pe care administrația PSD nu dorește să le transmită.

Un caz recent este cel în care unei asociații din Săcele i s-a refuzat să i se ofere informații referitoare la devizele unor lucrări publice, efectuate din bani … evident … publici. CLICK AICI pentru detalii!  

Argumentul invocat de către inițiator a fost acela că există o obligativitate a fiecărei instituții publice de a actualiza periodic listele cuprinzând  documentele de interes public, ultima actualizare de acest fel fiind în 2003.

Majoritatea consilierilor locali săceleni a dat dovadă de maturitate în vot considerând că un astfel de proiect nu-și are rostul, așa cum nici îngrădirea accesului la informație publică al cetățenilor nu este un act moral.

Proiectul în forma prezentată de executivul PSD a fost respins deocamdată, dar lucrurile nu se vor opri probabil aici!  

La Brașov se poate, la Săcele NU! Terenurile de sport vor fi deschise copiilor care vor să facă mişcare și în afara orelor de curs.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia