Home / Actual / Se constituie Asociaţia „Grupul de Acţiune Locală Gârcini”. Urmează proiectele europene pentru zona urbană marginalizată.
sursa foto garcini.ro

Se constituie Asociaţia „Grupul de Acţiune Locală Gârcini”. Urmează proiectele europene pentru zona urbană marginalizată.

Consilierii locali s-au întâlnit într-o şedinţă de îndată, miercuri, 12 octombrie 2016, pentru a aproba proiectul de hotărâre privind participarea ca membru fondator a Municipiului Săcele la constituirea Asociaţiei „Grupul de Acţiune Locală Gârcini”.

Aceasta asociaţie „Grupul de Acţiune Locală Gârcini” are ca principal scop depunerea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene care să ducă la modernizarea dezvoltarea zonelor din Săcele ce sunt mai puţin dezvoltate.

Consilierii au aprobat si alocarea din bugetul local a sumei de 200 lei, reprezentând contribuţia Municipiului Săcele, ca membru fondator, la patrimoniul iniţial al Asociaţiei „Grupul de Acţiune Locală Gârcini”, reprezentantul autoritătii săcelene in cadrul asociatiei urmand a fi din Pârvu Nicoleta, Şeful Serviciului Public Local de Asistenţă Socială şi Cantina de Ajutor Social.

Situatia parcărilor din Săcele. Detalii aici! 

Lansarea apelului la propuneri de proiecte pentru ”Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală” – orașe/ municipii cu populație de peste 20.000 locuitori – Regiuni mai puțin dezvoltate –  în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritară 5, Obiectivul tematic 9, Prioritatea de investiții 9.vi, Obiectivul specific 5.1, care vizează reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității roma, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

Municipiul Săcele se încadrează în categoria localităților care pot beneficia de finanțare în cadrul acestui apel, iar comunitatea din zona Gârcini îndeplinește condițiile pentru a fi desemnată zonă urbană marginalizată conform prevederilor ghidului solicitantului.

Intenția Primăriei Municipiului Săcele este de a depune un proiect în cadrul apelului de mai sus.

Citește și: Important succes săcelean! 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply