Home / Actual / 9 oferte pentru modernizarea drumului județean Câmpina – Săcele

9 oferte pentru modernizarea drumului județean Câmpina – Săcele

Nouă oferte s-au depus pentru contractul în valoare de 400 de milioane de lei, derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI) din subordinea Ministerului Dezvoltării, spune mytex.ro

Acesta privește proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Județean (DJ) 102 I Câmpina – Săcele.

Șoseaua de pe Valea Doftanei este alternativa la aglomerația de pe DN 1 (Valea Prahovei) și chiar a DN 1 A Ploiești – Cheia – Săcele, varianta pentru camioane.

Din cele 9 oferte, 5 sunt de la constructori români: Autotehnorom, Bog’Art, Coni, Erbașu și Ness Proiect Europe, iar patru de la constructori din afară: Makyol, Ozaltin, Porr și Strabag.

Evaluarea ofertelor se va face până în data de 8 noiembrie, iar proiectarea are o durată de 6 luni. Pentru execuție sunt prevăzute 42 de luni, iar garanția este de 5 ani.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în februarie 2022, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov). Reabilitarea și modernizarea drumului se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane.

Durata de execuție a obiectivului este de 42 luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, va asigura 616.072.000 lei, diferența fiind suportată de Consiliile Județene Prahova și Brașov.  

În lipsa Autostrăzii Ploiești – Brașov, modernizarea DJ 102I pe Valea Doftanei va fi o variantă doar pentru șoferii care sunt în tranzit pe Valea Prahovei spre și dinspre Brașov, cei care au cazare în stațiuni folosind tot DN 1.

Însă, odată modernizată, șoseaua Câmpina – Săcele pe Valea Doftanei ar prelua atât din traficul de tranzit de pe DN 1 Valea Prahovei cât și de pe DN 1 A Ploiești – Cheia -Săcele, varianta pentru camioane foarte aglomerată în zilele de week end când mulți șoferi o folosesc deja pentru a evita ambuteiajele din stațiuni.

Performanță deosebită la Săcele! 189 m de canalizare după aproape 3 ani pe o bretea de legătură – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia