Home / Actual / 8 lei taxa de salubrizare pentru 2016

8 lei taxa de salubrizare pentru 2016

Dezinteres total faţă de introducerea acestei noi taxe, doar 5 persoane participând vineri, 23 octombrie, în sala de şedinţe a Consiliului Local Săcele. Reprezentanţii primăriei, în frunte cu viceprimarul Geczi Gellert şi ai operatorului de salubritate CIBIN SRL au stat practic de vorbă doar cu consilierul local Cristian Panait şi cu Ciprian Sterpu, din partea societăţii civile.

Desfăşurată într-o evidentă stare de cvasi-anonimat, dezbaterea publică ce a avut ca subiect introducerea unei taxe de salubrizare pentru  săceleni a lămurit câteva dintre aspectele legale, dar încă le-a lăsat pe cele morale într-o incertitudine evidentă.

Mai multe despre această taxă aici!

Dezbaterea publică s-a dorit a fi o metodă de conştientizare pentru cetăţenii din Săcele că, în litera şi spiritul legii, toţi cei ce produc gunoi menajer trebuie să aibă un contract cu operatorul de salubritate din zonă sau în caz contrar vor trebui să plătească o taxă locală, pe care primăria o va colecta periodic şi o va livra mai departe către CIBIN SRL (operatorul local).

Această taxă obligatorie doar pentru persoanele fizice din Săcele ce NU au contract de ridicare a gunoiului menajer cu CIBIN SRL a fost propusă în cuantum de 8 lei pe lună de persoană pentru anul 2016. La un calcul simplu, o familie de 4 persoane va trebui să plătească 384 de lei în 2016, dacă nu au contract cu operatorul de salubritate.

Propunerea de 8 lei/persoană pe lună va fi supusă atenţiei consilierilor locali în şedinţa din noiembrie de Consiliu Locală la Săcele.

Vom reveni cu decizia finală

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Păi și cei din Gârcini vor plăti? De acord, impunem celor din Săcele, dar forțați trebuiensă fie și cei din Gârcini deoarece și cei de acolo sunt localnicii Municipiului. Când vor plăti și cei de acolo, atunci să se impubă taxe și impozite și celorlalți.

Leave a Reply