Home / Actual / 71.000 lei din partea CJ Brasov pentru redeschiderea spitalului

71.000 lei din partea CJ Brasov pentru redeschiderea spitalului

spitalSpitalul din Săcele a fost închis în anul 2011, pe motiv că oraşul este la 10 km de Braşov şi că oamenii pot veni la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov să se trateze. Nimeni nu a ţinut cont de faptul că s-au făcut investiţii de 5 milioane de lei chiar cu doi ani înainte de decizie. Nici protestele de stradă ale locuitorilor din oraş nu au contat şi astfel s-a pus lacăt pe uşa unităţii, iar personalul a fost concediat. Autorităţile locale nu s-au lăsat şi au câştigat în instanţă dreptul de a redeschide spitalul, dar acum este nevoie de noi reparaţii şi de personal.

Închiderea acestui spital a fost o greşeală. Clădirea are nevoie de reparaţii deoarece se ştie că orice casă nelocuită se degradează. Apoi trebuie să evaluăm toate instalaţiile şi aparatura pentru a avizări pentru folosirea lor. După ce renovările vor fi gata, în două-trei luni putem solicita eliberarea de autorizaţie de funcţionare. Trebuie să angajăm şi personal, dar vom redeschide acest spital. Ne-am bătut în instanţă pentru el şi am câştigat

Radu Florea Nistor, primarul din Săcele.

La finele lunii octombrie, plenul Consiliului Judeţean Braşov a decis asocierea cu Primăria Săcele, în vederea alocării de fonduri pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la spitalul municipal, care deserveşte nu doar locuitorii din Săcele, ci şi Tărlungeni, Budila, Teliu sau Vama Buzăului. Suma propusă iniţial prin contractul de asociere era de 250.000 de lei, însă, în şedinţa de vineri a CJ Braşov se vor aloca 71.000 de lei. Va fi însă nevoie şi de revizii la aparatură, de obţinerea de autorizaţii şi bineînţeles de angajarea de personal.

sursa: newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply