Home / Actual / Precizări ale PNL Săcele față de situația taxelor si impozitelor locale

Precizări ale PNL Săcele față de situația taxelor si impozitelor locale

Secretariatul General al Partidul National Liberal-Sacele se vede obligat sa reactioneze la un comunicat al Partidului Social Democrat-Organizatia municipala Sacele, afiliat la Partidul Socialist European, la aparitia unei dispute cu site-ul Saceleanul.ro cu privire la un vot dat de consilierii PSD Sacele, in privinta reducerii unei taxe cu 50% pentru micii intreprinzatori care au sediul in apartamente prin reducerea unui coeficient de la 1,3% la 0,65%, fapt ce s-a intamplat la mai multe consilii locale din tara la initiativa unor consilieri liberali.

Consilierii Locali ai PSD Sacele pot vota in Consiliul Local cum doresc sau cum li se transmite, nefiind raspunzatori decat in fata celor ce i-au votat. In respectiva sedinta de C.L. s-au abtinut de la vot pentu aprobarea reducerii respectivei taxe (nu au votat reducerea)aceasta fiind aprobata cu ajutorul majoritatii.

In consecinta s-a lansat o polemica pe valorile taxelor si impozitelor locale in care este mentionat si Partidul National Liberal-Sacele care nu a avut nici o iesire publica pana in acest moment.
De fapt aceasta polemica este intre Saceleanul.ro si organizatia locala PSD Sacele, cu privire la marirea taxelor si impozitelor locale la nivelul municipiului Sacele, fapt constatat de cetatenii comunitatii si care are la baza aparitia Legii 227/2015 cu privire Codul Fiscal, care printre altele ii obliga pe cetateni sa plateasca impozit inclusiv pe terenul de sub imobil. Prevederile sunt valabile si pentru cetatenii de la bloc, dar in cazul acestora sumele sunt mai mici, ce se impart la numarul de apartamente.

Deasemenea la cele de mai sus, conform art.465 C.F., se mai adauga la suprafetele de teren intravilan, inca 400 mp, indiferent de categoria de folosinta a terenului, ca e gradina, livada, pasune sau faneata pentru care trebuie platit impozit tot ca si pentru teren curte-constructii. Astfel s-a ajuns intr-o situatie de neacceptat pentru cetateni, care multi dintre ei sunt oameni necajiti, care nu si-au marit curtile sau constructiile.
Deci printr-o masura de impunerea legislaturii fiscale prin modificarea Codului Fiscal, de guvernul Ponta si a ministrului Valcov, cetatenilor li s-a suplimentat suprafata pentru care trebuie sa plateasca impozit la nivelul curti-constructii.

In concluzie cred ca ar fi nevoie sa ne aplecam mult mai atent la analiza impozitelor si taxelor locale, sa se faca simulari pe cateva exemple semnificative, pentru a vedea in ce situatie se gasesc cetatenii cu privire la nivelul platii impozitelor, aceasta in paralel cu solicitarea domnului Primar RADU NISTOR, la Guvernul Romaniei, de revenire la metodologia veche de calcul a impozitelor.

Referitor la comunicatul PSD-SACELE, cu privire la disertatia despre OM/CAPITAL trebuie sa nu uitam ca una din iluziile socialiste, poate cea mai zadarnica, este visul de suprimare al capitalului care asociat cu talent si inteligenta au creat si fac sa prospere industriile din care traiesc muncitorii, ies pensionarii si spre care se indreapta elevii si studentii pentru bunastarea dorita.

George Paraipan
Secretar General al P.N.L. Sacele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. De ce in Cluj taxele s-au marit doar cu 25 % si in cazul caselor cu gradina si curte? Cred ca metoda de calcul in Sacele este eronata , precum si idea de a inainta petitia catre minister, unde se mentioneaza ca taxele nu pot fi marite cu mai mult de 50% .

  2. Acum sunt lamurit PNL=Fecioara Maria !

  3. Dincolo de ideologii sunt oamenii! Nu cred ca de vina e Codul fiscal,ci modul in care domnii consilieri au inteles sa il aplice.De ce in alte localitati cresterea taxelor si impozitelor nu e atat de mare(vezi Cluj,Brasov,Rasnov etc)?

Leave a Reply