Home / Actual / 2016, an aniversar pentru oraşul Săcele

2016, an aniversar pentru oraşul Săcele

2016 este un an deosebit pentru Săcele! Şi asta nu pentru că anul acesta vor avea loc nişte alegeri locale, cum ar putea crede unii. Până la urma alegerile vin şi trec, iar acest oraş va avea un primar şi nişte consilieri, iar activitatea administrativă va continua.

2016 este un an deosebit pentru că vom aniversa 650 de ani de la prima atestare documentară din 16 mai 1366 a existenţei pe aceste meleaguri a unor aşezări, ce ulterior au format oraşul Săcele.
Sunt 650 de ani de istorie şi continuitate care obligă! Cârcotaşii vor afirma că nu s-au schimbat foarte multe în Săcele de acum 650 de ani, că avem multe străzi cu aspect de uliţă, că străzile asfaltate sunt pline de gropi, că nu există canalizare în multe zone, etc.

Da, şi aceste voci au dreptate! MAI AVEM MULT DE LUCRU ÎN SĂCELE.

Fără să ignorăm problemele comunităţii săcelene, eu aş dori să vorbim mai mult în acest an 2016 despre istorie şi tradiţii, despre mocani şi ceangăi, dar şi despre cei ce au venit din alte zone ale ţării la Săcele şi numesc “acasă” acest oraş. Să vorbim despre personalităţile istorice locale ce ne-au reprezentat în lume, dar şi despre actualii reprezentanţi ai comunităţii din cultură şi sport.

sterpuŞtiu că veţi auzi puţină lume vorbind despre acest eveniment. De altfel, cultura, istoria, tradiţiile sau existenţa seculară a unei comunităţi, nu fac parte dintr-un discurs care să prindă la public în aceste vremuri.  

Noi vom scrie constant despre această aniversare a celor 650 de ani de la prima atestare documentară, vom scrie despre evenimentele culturale ce-şi propun să marcheze momentul şi îi încurajăm pe toţi cei ce doresc să ni se alăture să o facă cu demnitatea şi mândria de a fi parte a unei comunităţi de tradiţie.

Ciprian Sterpu – Saceleanul.Ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply