Home / Actual / 56.500 de lei pentru Clusterul ASCRET

56.500 de lei pentru Clusterul ASCRET

Din postura de vicepresedinte al ASCRET, asociatie ce are in administrare clusterul ETREC, Primăria Municipiului Săcele a aprobat plata contributiei anuale de 56.500 de lei drept cotizatie.

popa_marius_cristian-225x300De altfel, această apartenentă a Primăriei Săcele la Clusterul ETREC este contestată de cativa consilieri locali, acestia nefiind convinsi de utilitatea lui.

Nu există mandat pentru primarul municipiului Săcele din partea Consiliului Local Săcele, mandat care să-l imputernicească pe acesta să semneze această asociere.

Cristian Popa, Consilier local PNL.

Răspunsul la această precizare a venit din partea secretarului Primăriei, care a afirmat că temeiul legal de imputernicire al primarului este corect, insă exprimarea este defectuoasă, asocierea fiind una corectă si legală.

Despre clusterul ETREC

Scopul constituirii acestui cluster ETREC este acela de a contribui prin mijloace preponderent economice la dezvoltarea economică, socială şi culturală a întregii zone geografice în care clusterul activează.

Obiectivul strategic pe termen mediu şi lung este acela de a conferi acestui cluster, prin activitatea pe care o va desfăşura, prin cooptare de noi membri şi prin parteneriatele strategice pe care le va realiza cu alte structuri similare din ţară şi din străinătate, statutul de cluster naţional şi de pol de excelenţă în domeniul electrotehnic.

Structura industriilor dezvoltate de mediul industrial în care activează clusterul ETREC stabileşte domeniile strategice de dezvoltare a acestuia pe 4 direcţii principale:

  • Motoare, generatoare şi acţionări electrice
  • Energii regenerabile
  • Echipamente electrice şi electronice auto
  • Logistică şi servicii suport.

Firme
Grupul de firme de pe platforma Electroprecizia SA  – 8 parteneri
4 alţi parteneri din domeniul industial

Universităţi
Universitata Transilvania Braşov, cu cele 18 facultăţi

Institute de cercetare
Institutul National de Inginerie Electrică INCDIE-ICPE-CA, Bucureşti
Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov
Liceul “Victor Jinga” – Săcele

Autorităţi publice
Primăria Municipiului Săcele
Agenţia de Dezvoltare regională Centru

Catalizatori
Camera de Comerţ şi Industrie a Jud. Braşov

Alţii (pers fizice, bănci etc.)
7 firmede consultanţă şi de sprijin al Mediului de afaceri

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Cine stie sa caute pe internet va gasi pe site-ul clustero.eu cuvant cu cavant tot ce ati scris in acest articol incapand de la scopul constituirii. Poate reusiti sa scrieti cu adevarat un articol din care sa intelegem si noi de ce primaria Sacele cotizeaza 56.500 lei si ce avantaje sunt pentru oamenii din Sacele, in fond acesti bani sunt din taxele si impozitele pe care le platesc ei.

Leave a Reply