Home / Actual / De la 1 aprilie: 50 km/h viteza maximă din Braşov

De la 1 aprilie: 50 km/h viteza maximă din Braşov

Propunerea Poliţiei Rutiere de reducere a limitei de viteză de pe străzile Braşovului, care a fost aprobată în Comisia de Circulaţie de la începutul acestei luni, va fi pusă în aplicare începând cu 1 aprilie, a anunţat ieri Primăria Braşov. Astfel, pe arterele principale din interiorul oraşului limita de la 60 km/h la 50 km/h, iar în zonele de intrare în oraş, de la 70 km/h la 60 km/h.

Cu 60 km/h doar la intrările din oraş
Mai exact, cu 60 km/h se va putea circula pe Calea Bucureşti (între Dârste şi intersecţia cu Bulevardul Saturn) pe Strada Hărmanului (de la intrarea în municipiu şi până la sensul giratoriu RAT Braşov), pe Calea Făgăraşului (de la intrarea dinspre Ghimbav şi până la sensul giratoriu de la Hornbach), pe DN 13 (Calea Feldioarei – Bulevardul Griviţei, de la intrarea în municipiu şi până la pasajul Fartec).
În prezent, la intrările în oraş (cu excepţia Căii Feldioarei, unde limita este de 60 km/h) se poate circula cu 70 km/h, iar pe bulevardele din oraş, cu 60 km/h.
Singura arteră pe care se va menţine limita de viteză actuală, de 70 km/h, este Şoseaua Cristianului (DN 73), pe tronsonul de la intrarea în municipiu şi până la pasajul CFR.

Revenire la regulile din 2010
Decizia de a reduce cu 10 km/h limita de viteză pe raza municipiului Braşov a fost luată în Comisia de Circulaţie de la începutul lunii martie, alături de alte măsuri complementare care au ca scop declarat diminuarea riscului de accidente. La fel ca şi dublarea numărului de treceri de pietoni „securizate” cu limitatoare de viteză, reducerea vitezei de circulaţie a fost cerută de Poliţia Rutieră Braşov, sub presiunea opiniei publice, în urma celor patru accidente mortale care au avut loc de la începutul anului pe  trecerile de pietoni din municipiu.

conform bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply