Home / Actual / 394 de familii din judeţul Braşov au rămas fără alocaţia de susţinere. Unde este Săcele?

394 de familii din judeţul Braşov au rămas fără alocaţia de susţinere. Unde este Săcele?

Asta după ce copiii acestora au adunat în catalog mai mult de 21 de absenţe nemotivate până la sfârşitul primului semestru din anul şcolar 2015-2016. Alte 398 de familii au alocaţia diminuată, tot din cauza absenteismului elevilor, conform mytex.ro

Întreruperea se face pe o perioadă de cinci luni, după care, în cazul în care copiii nu mai înregistrează absenţe, acestea sunt reluate. Cele mai multe familii aflate în această situaţie se află în municipiul Săcele, dar grosul provine din mediul rural, din localităţi cu multă populaţie săracă, precum Tărlungeni sau Budila.

Ca urmare, Prefectura Braşov, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov au pus la cale o campanie de informare şi de conştientizare, care să ţină elevii la cursuri şi să determine familiile să se implice în activitatea şcolară a odraselor.

La nivelul judeţului Braşov se plătesc aproximativ 5.000 de alocaţii de susţinere a familiei. Dintre acestea, 1.957 sunt familii care au în componenţă copii de vârstă şcolară, iar restul până la 5000, au copii de vârstă preşcolară.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply