Home / Administratie / 30 de saceleni si-au dus câinii la castrat

30 de saceleni si-au dus câinii la castrat

In prima zi în care Asociaţia “Milioane de Prieteni” şi Primăria Săcele au demarat acţiunea de sterilizare a câinilor, 30 de proprietari de patrupede s-au înscris pe liste. Cum numărul de sterilizări care pot fi efectuate într-o singură zi este de 15, lista s-a completat deja pentru primele două zile. Acţiunea Asociaţiei “Milioane de Prieteni” a vizat, pentru început, câinii cu stăpân, în special în cazurile în care stăpânii nu şi-ar fi permis costurile sterilizării, conform bzb.ro
gellertSterilizarea câinilor cu stăpân din Săcele este considerată primul şi cel mai important pas în reducerea numărului de câini vagabonzi din oraş, deoarece „dacă închizi robinetul, apa nu mai curge şi te poţi ocupa de cea care a curs deja”, cum spun reprezentanţii autorităţilor.
Potrivit Primăriei, în acest moment la Săcele există aproximativ 500 de câini pe străzi, un număr mai mare decât la Braşov, chiar dacă reşedinţa de judeţ este de peste opt ori mai mare.
„Pe domeniul public estimăm că sunt 400-500 de câini la ora actuală, câini fără stăpân, care creează atâtea probleme pentru toţi locuitorii municipiului, dar, pornind de la ideea că o să trebuiască să găsim soluţii şi pentru această problemă, simpla strângere a acestor animale de pe domeniul public nu ar remedia problema în sine. Trebuie să strângi întâi robinetul ca să curgă apa din vană”, a explicat  Geczi Gellert, viceprimar Sacele
Acţiunea se desfăşoară pe durata a două zile, după care săcelenii vor putea să îşi ducă animalele de companie la adăpostul din Triaj.
Sursa: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply