Home / Actual / 3 spații temporare de sacrificare a mieilor autorizate de DSV pentru Săcele

3 spații temporare de sacrificare a mieilor autorizate de DSV pentru Săcele

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, când prin tradiţie se consumă o cantitate mare de carne de miel, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov reaminteşte că mieii, cu excepţia celor sacrificaţi în gospodărie pentru consum propriu, se sacrifică numai în unităţi de abatorizare şi sub supraveghere sanitară veterinară, de către medicii veterinari. De asemenea, carnea se pune în consum numai după aplicarea mărcii de sănătate (ştampila) şi însoţită de certificatul sanitar veterinar de sănătate.

Menţionăm faptul că pe lângă abatoarele autorizate, în perioada 10-15 aprilie, se autorizează temporar, la cerere, în zonele cu efectiv mare de ovine, «Spaţii temporare de sacrificare». Toate sunt supravegheate de către medici veterinari oficiali care asigură efectuarea examenelor ante şi post mortem şi dispun măsuri asupra destinaţiei finale a cărnii (consum sau confiscare), aplică marca de sănătate şi emit certificatul de sănătate, stabilindu-se locul final de comercializare

 dr. Dorin Enache – director executiv al DSVSA Braşov.

Conform bzb.ro, la nivelul judeţului sunt amenajate temporar şi autorizate până la această dată un număr de 7 spaţii destinate sacrificării mieilor şi supravegheate de medici veterinari:
– PF Brumaru Cristina (Săcele, str. G. Moroianu nr. 468), dr. Paraipan Georgeta
– PF Barbu Mircea (Săcele, str. Oituz nr. 33), dr. Paraipan Georgeta
– PF Munteanu Gheorghe (Săcele, str. Morii nr. 119), dr. Paraipan Georgeta
– PF Costea Sabin (Teliu, str. T. Vladimirescu nr. 727), dr. Puiu Constantin
– PF Istrate Cecilia (Vlădeni), dr. Puscariu Ioan
– PF Grama Corneliu (Hălchiu str. Laterală, nr. 514), dr. Banitiu Marius
– PF Popica Constantin (Bod, str. Gării nr. 590), dr. Banitiu Marius.

La nivelul judeţului funcţionează şi sunt supravegheate de personal sanitar pieţele din municipiul Braşov (Star, Astra, Dacia, Tractorul, Bartolomeu), Codlea, Săcele, Râşnov, Făgăraş, Victoria şi Rupea. Numerele de telefon la care cetăţenii pot semnala orice nereguli întâlnite cu privire la siguranţa alimentelor sunt DSVSA Braşov 0268440257, Piaţa Star 0268410813 şi Piaţa Făgăraş 0268213402. (I.C.)

sursa: bzb.ro

A început Săptămâna Patimilor. Ce se face în Lunea Mare și în restul zilelor până la Înviere

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply