Home / Actual / 3 locuri cu consum neautorizat de energie electrică identificate în Gârcini

3 locuri cu consum neautorizat de energie electrică identificate în Gârcini

Echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul DEER, în colaborare cu Poliția Municipiului Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov au organizat o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din Săcele, zona Gârcini.

Scopul acțiunii a fost de prevenire și combatere a sustragerilor de energie electrică.

Din totalul instalațiilor verificate în data de 11.02.2021 au fost identificate 3 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice.

Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

(VIDEO) Viceprimarul Gellért Géczi: ”Nu excludem ca pe viitor să majorăm rezonabil taxele și impozitele locale”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia