Home / Actual / (VIDEO) Viceprimarul Gellért Géczi: ”Nu excludem ca pe viitor să majorăm rezonabil taxele și impozitele locale”

(VIDEO) Viceprimarul Gellért Géczi: ”Nu excludem ca pe viitor să majorăm rezonabil taxele și impozitele locale”

Decizia administrației PSD + UDMR de la Săcele de a accesa o linie de creditare de 40 de milioane de lei în anii următori nu va rămâne fără urmări pentru săceleni.

Orice împrumut trebuie rambursat, indiferent de modalitatea în care se cheltuie acești bani.

Ceea ce este cu atât mai îngrijorător cu cât primarul Virgil Popa a refuzat să-și asume răspunderea că nici măcar 1 leu nu va fi cheltuit pentru alte proiecte decât cele propuse inițial.

Într-o postare pe propria pagina de Facebook, numărul 2 din administratia săceleană, viceprimarul Gellért Géczi a făcut câteva precizari dintre care cea referitoare la taxele si impozitele locale a cuprins o minciuna, dar si o prognoza despre viitor. (video jos)

Care este minciuna?

Viceprimarul Gellért Géczi a spus că la Săcele, începând din 2016, administrația nu a modificat taxele și impozitele locale, decât cu rata inflației.

Acest lucru nu este adevărat, deoarece au exista câteva măriri ale impozitului datorat de persoanele juridice pentru o categorie de clădire aflată în proprietatea acestora.

Este vorba de clădirile cu scop nerezidențial, al căror impozit a fost mărit pentru 2018 cu 20% și pentru 2019 cu alte 16%. (crestere indice de la 0.5 la 0.6, respectiv de la 0.6 la 0.7)

Ori și proprietarii de afaceri sunt și ei tot săceleni, crează locuri de muncă, ajută la dezvoltarea comunității, iar în cazul municipiului nostru chiar susțin puternic orașul din punct de vedere bugetar.

Să îi tratezi ca și cum contribuția lor (mărită cu 20% și ulterior cu 16,6%) nu este importantă este o impolitețe a actualului viceprimar. Ca să nu o numim chiar gafă!

Este de înțeles faptul că dornic de afirmare viceprimarul Gellért Géczi a fost scos brusc la înaintare de primarul Virgil Popa și s-a transformat într-un ofițer de presă al PSD-ului.

Nu judecăm raportul de putere dintre ei și nici gradul de serviabilitate al unor angajați din aparatul administrativ săcelean, însă o astfel de abordare nu este normală și nici corectă si mediul de afaceri din Săcele merită scuze publice.

Administrația se gândește să mărească taxele și impozitele locale

A doua parte a afirmației lui Géllert Géczi este mai înfricoșătoare decât prima, pentru că vorbește de taxele și impozitele locale și de perspectivă ca acestea să fie majorate în viitor într-o manieră ”rezonabilă”.

Cum 10 este mai mare decât 9, așa cum se exprimă plastic Virgil Popa în încercarea sa de a explica cum PSD+UDMR au majoritate la Săcele, iar PNL cu 9 consilieri este în opoziție, este de așteptat ca o astfel de declarație de intenție să poată să fie pusă în practică oricând de actuala conducere a municipiului.

Asta deoarece o majoritate obedientă și permisivă există!

”Nu exclude(m) faptul ca pe viitor, unde este posibil, să mărim într-un mod rezonabil taxele și impozitele locale” … așa sună fraza profetica a viceprimarului.

Noi o traducem pentru dumneavoastră în felul următor: ”Vom face asta, să vedem cui îi majorăm, de când și mai ales cu cât”

Păstrați acest articol de presă online ca o profeție sumbră pe care noi nu o dorim îndeplinită. 

De va fi așa, ne vom cere scuze public, bucuroși că săcelenii au rămas cu nivelul taxelor și impozitelor locale la fel.

Primarul și viceprimarul și-au bugetat generos pe 2021 consumul de combustibil la masinile de serviciu

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia