Home / Actual / 3 ani de la redeschiderea Spitalului Municipal Săcele

3 ani de la redeschiderea Spitalului Municipal Săcele

La 19 iulie 2017 s-au redeschis porţile Spitalului Municipal Săcele.

Redeschiderea a debutat cu o Structura de spital cu funcţionare minimă (specialităţi de baza: medicina interna si pediatrie) aprobata prin Ordin de ministru (din cadrul ministerului sanatatii), incadin anul 2014.

Procesul de redeschidere a demarat in luna martie a anului 2017, iar pana in iulie 2017 au fost puse la punct infrastructura construcţiei si finalizarea documentelor administrative.

Rezultatele funcţionarii vorbesc de la sine: comunitatea are nevoie de servicii medicale, iar unităţile medicale existente in Municipiul Braşov au nevoie ca Spitalul Municipal Săcele sa funcţioneze si sa preia din presiunea activitatii medicale desfăşurate in unităţile de primiri urgente.

Populaţia deservita de spital este in număr de aproximativ 70.000 locuitori ai municipiului Săcele, la care se adauga locuitorii comunelor arondate administrativ.

Prin redeschiderea spitalului s-a putut asigura un act medical de calitate si in siguranţa atat pentru pacienţii din Săcele, cat si pentru pacienţi din alte regiuni.

In iulie 2017 unitatea si-a inceput activitatea cu doua cabinete medicale de ambulatoriu si o suma de 8000 lei decontata de serviciile cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sanatate Braşov, ajungând astazi, după 12 trimestre de funcţionale, la un număr de peste 35.000 de prezentări pe an, cu decontarea serviciilor medicale la valori de peste 600.000 lei lunar prin contract cu CJAS Braşov.

Solicitarea diversificata a pacienţilor si nevoia de extindere a activitatii medicale, au dus la dezvoltarea permanenta a Spitalului Municipal Săcele, prin diversificarea specialităţilor si atragerea de specialişti in domeniu.

Deşi ne aflam in perioada de pandemie Covid-19, spitalul nu a încetat sa se dezvolte, ci a deschis pentru comunitatea saceleana un laborator de biologie moleculara in vederea testării RT-PCR a virusului Covid-19, precum si, nu in ultimul rând, asigura servicii medicale de ambulatoriu cu program intre 08.00 si 20.00 pentru pacienţii non-Covid.

Conducerea unitatii medicale a pregătit noi proiecte pentru perioada următoare care vor fi prinse in strategia de dezvoltare pentru următorii patru ani. 

Pentru noi, starea de sanatate a populaţiei este cea mai importanta, iar spitalul va continua sa se dezvolte pentru asigurarea unei cat mai variate palete de servicii de sanatate!

Conform Comunicat Spitalului Municipal Sacele

Electroprecizia Electrical Motors Săcele vrea să dezvolte o nouă familie de motoare electrice, cu eficienţă energetică de clasa superpremium

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia