Home / Actual / Electroprecizia Electrical Motors Săcele vrea să dezvolte o nouă familie de motoare electrice, cu eficienţă energetică de clasa superpremium

Electroprecizia Electrical Motors Săcele vrea să dezvolte o nouă familie de motoare electrice, cu eficienţă energetică de clasa superpremium

Compania săceleană Electroprecizia Electrical Motors va investi în următorii trei ani (2020-2023) în cadrul unui parteneriat cu Universitatea Transilvania peste 52 milioane de lei (10,9 milioane de euro).

Acest parteneriat are ca scop creşterea competitivităţii Electroprecizia Electrical Motors prin dezvoltarea unei noi familii de motoare electrice, cu eficienţă energetică de clasa superpremium (IE4).

Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) și Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) au adoptat standardul IEC 60034-30, care unifică cerințele privind eficiența energetică a motoarelor și le divizează în clase,  IE4 – clasa de eficiență super premium fiind în acest moment cea de vârf.

Din această sumă, 22.4 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, mare parte dintre acestea – 19,06 milioane de lei – fiind fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea competitivităţii la nivel european şi mondial, pentru a deveni prima opţiune ca furnizor de motoare electrice personalizate pentru integratori europeni, lideri de piaţă în segmentul lor.

Printre rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt inovarea de produs, inovarea de proces, obținerea unui brevet, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea portofoliului de produse ale Electroprecizia Electrical Motors.

(Galerie foto) Ce ziceți de un Săcele mai verde? Iată cum ar putea arăta el în viitor

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia