Home / Actual / Peste 6,7 milioane lei pentru inchiderea depozitului de deșeuri municipale clasa B Subobrej-Săcele

Peste 6,7 milioane lei pentru inchiderea depozitului de deșeuri municipale clasa B Subobrej-Săcele

Săptămâna trecută a fost semnat contractul de execuție lucrări pentru închiderea “Depozit de deșeuri municipale clasa B Subobrej-Săcele”.

Valoarea acestui contract este de 6.759.002,84 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție a proiectului este de 14 luni.

Finanțarea acestui proiect este asigurată 100% de Administrația Fondului de Mediu, iar municipiul Săcele ar putea fi primul oraș din județul Brașov care va începe lucrările de închidere a depozitului de deșeuri neconforme.

Depozitelede deșeuri municipale neconforme fac obiectul Cauzei C-301/17, Comisia Europeană împotriva României, o procedură e infrigment pe mediu.

Depozitarea deşeurilor municipale a început în 1976, pe o zonă aflată la nord-est de Săcele, pe malul stâng la raului Tărlung.

În ianuarie 2009 au apărut primele discuţii referitoare la oportunitatea închiderii rampei de gunoi, iar din 2011 Primăria Săcele s-a asociat, alături de alte entităţi din judeţ la “ISO Mediu”, o asociaţie ce avea ca principal scop accesarea de fonduri europene pentru inchiderea rampelor municipale din judeţul Braşov.

De altfel, Primăria Săcele a şi cotizat 3 ani consecutiv, între 2012-2014, cu sumele 8260,25 , 8406 şi 7699,50 lei (0,25 lei per locuitor pe an), însă asociaţia “ISO Mediu” nu şi-a atins scopul, iar problema ecologică a rămas nerezolvată.

Restricțiile de circulație COVID-19: 517 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 470.000 lei în județul Brașov

Ordonanța militară nr. 4/2020 vine cu noi prevederi: Prețurile la energie electrică, termică, gaze, alimentare cu apă, carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia