Home / Actual / 21 martie: Ziua Mondială a Pădurilor

21 martie: Ziua Mondială a Pădurilor

Arborii sunt incredibili. Pot trăi timp de mii de ani și pot atinge sute de metri înălțime. Nu există nicio specie de pe această planetă care să nu își datoreze existența arborilor. Azi, de Ziua Mondială a Pădurii, vă prezentăm o serie de informații uimitoare despre arbori și păduri.

Cel mai mare habitat de uscat de pe planetă este Pădurea Boreală – sau Taigaua.

Se întinde de-a lungul nordului Statelor Unite și Canadei, Sudul Islandei, Norvegia, Finlanda, Suedia, Rusia, Kazahstan, Mongolia și nordul Japoniei. Această regiune este una dintre cele mai amenințate de efectele schimbărilor climatice și a suferit cele mai dramatice creșteri ale temperaturilor decât oricare alt loc de pe Pământ. Un alt pericol este defrișarea pentru cherestea, hârtie igienică și, în Canada, pentru exploatarea șisturilor bituminoase, care acum se întind pe o suprafață mai mare decât Anglia.

În România, dispar 3 hectare de pădure pe oră, păduri care se transformă în PAL sau cherestea, sau care sunt tăiate pentru a face loc carierelor de cărbune.

………………Citeste continuarea articolului aici!……………….

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply