Home / Actual / 2 cazuri de scarlatină la o grădiniță din Săcele. De la 3 cazuri în sus se declară focar

2 cazuri de scarlatină la o grădiniță din Săcele. De la 3 cazuri în sus se declară focar

Cei doi copii frecventează cursurile Grădiniței nr 3 din Săcele, dar sunt în grupe diferite. 

Unul dintre micuți este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, iar colegul lui urmează tratamentul indicat de medici, acasă, sub supravegherea părinților.

„Potrivit normelor în vigoare, de la 3 cazuri de scarlatină se declară focar. La Săcele sunt două cazuri, s-a luat legătura cu medicul din colectivitate, s-au intensificat măsurile generale de igienă, curățenie și dezinfecție a spațiilor și jucăriilor. De acum, medicul din colectivitate este obligat să facă triajul epidemiologic în fiecare dimineață”, a explicat, pentru BrașovTV.com, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Brașov, medicul Claudia Bularca. 

„La acea grădiniță s-au luat toate măsurile impuse de medicii specialiști. Părinții nu au niciun motiv de îngrijorare, dar noi monitorizăm, în continuare, situația”, a explicat, pentru BrașovTV.com, inspectorul școlar general al I.Ș.J. Brașov, Ion Negrilă.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply