Home / Actual / 100 familii nevoiaşe cu domiciliul în Municipiul Săcele vor primi sprijin de la administrație. În ce constă acesta?

100 familii nevoiaşe cu domiciliul în Municipiul Săcele vor primi sprijin de la administrație. În ce constă acesta?

Nevoia sociala de pe raza Municipiului Săcele ramane la cote ridicate.

Astfel, administratia considera ca există numeroase familii nevoiașe care au nevoie de sprijin pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece 2022-2023.

De aceea conducatorii urbei au decis că se impune acordarea cu titlu gratuit a unei cantități de 2 m 3 /familie de material lemnos pentru foc, sub formă de ajutor pentru încălzirea locuinţei, unui număr de 100 familii nevoiaşe cu domiciliul în Municipiul Săcele, proiectul fiind aprobat in Consiliul Local Sacele la final de iulie. 

Valoarea materialului lemnos este de 39.938,00 lei, fără TVA (200 mc x 199,69 lei/mc, fara TVA) și include valoarea lemnului pe picior și cheltuielile generate de exploatarea acestuia și predarea loco drum auto forestier către beneficiari.  

Aceasta distributie se va face cu prioritate, persoanelor vârstnice, fără aparținători, stabilite în baza anchetei sociale și instituirea unor criterii pentru acordarea, cu titlu gratuit, a materialului lemnos.

Criteriile pentru acordarea cu titlu gratuit de material lemnos pentru foc,  sub formă de ajutor pentru încălzirea locuinţei, sunt:

        -Venitul net realizat pe membru de familie să nu depăşească 1000 lei;

        – Să nu deţină animale de tracţiune;

        – Să nu deţină mijloace mobile auto în proprietate;

        – Să nu deţină conturi bancare de economii;

        – Să aibă condiţii modeste de locuit;

        – Sã nu înregistreze datorii la bugetul local şi la bugetul de stat ;

        -Să nu fie beneficiari ai Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare şi să nu beneficieze de subvenţie pentru încălzire în baza Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie si a H.G. nr. 1073/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 226/2021

Persoanele vârstnice care locuiesc singure și persoanele cu dizabilități nu se supun condițiilor prevăzute  mai sus.

Predarea materialului lemnos se asigură de către R.P.L.P. Săcele R.A. după data de 01.09.2022.

Din cauza secetei, barajul de acumulare de pe Tărlung are un grad de umplere de doar 52% – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia