Home / Actual / Din cauza secetei, barajul de acumulare de pe Tărlung are un grad de umplere de doar 52%

Din cauza secetei, barajul de acumulare de pe Tărlung are un grad de umplere de doar 52%

Potrivit datelor Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, anumite cursuri de apă au secat, cum este în cazul celor patru care traversează comuna Budila, iar pe toate râurile şi pâraiele din judeţ debitul a scăzut considerabil, conform bizbrasov.ro

În cazul barajului de la Tărlung, care alimentează Uzina de Apă a Companiei Apa din Săcele, gradul de umplere este de 52%. Şeful SGA a precizat că, totodată, consumul de apă a crescut, astfel că există riscul impunerii unor restricţii în ceea ce priveşte livrarea de apă, dacă nu va ploua în următoarea perioadă. 

„În lac intră în prezent aproximativ 700 de litri pe secundă, iar consumul este de aproape 1.600 litri/secundă, faţă de 1.400 de litri, cât era media obişnuită. Nu ştim când s-ar putea impune restricţii, depinde de condiţiile hidro-meteorologice, însă în cazul în care va scădea volumul de apă brută livrată Uzinei de Apă, Compania Apa Braşov are sursă de rezervă şi va suplimenta necesarul din frontul subteran Prejmer – Teliu”, a precizat Mihai Uţă.

Acumulările de apă potabilă din judeţ au gradul de umplere scăzut, iar impunerea unor raţionalizări ale consumului de apă este iminentă şi depinde de condiţiile hidro-meteorologice din următoarea perioadă.

sursa bizbrasov.ro

Sântilia a murit la Săcele! Ce a rămas în locul ei seamănă a talciok ieftin – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia