Home / Actual / Ziua Universala a Iei, sărbătorită şi la Săcele

Ziua Universala a Iei, sărbătorită şi la Săcele

Pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei, începând cu orele 17:00, se va organiza la Muzeul Etnografic din Săcele o manifestare culturală, mai exact o expoziţie de costume populare românești ce provin din mai multe zone folclorice. Aceste costume aparţin unor colecții private (Mihaela Crăcană şi Viorica Oncioiu).

Evenimentul va continua cu o expunere despre ie ca element de bază a costumului popular femeiesc – prezentată de Mihaela Crăcană şi o expunere despre ceea ce înseamnă Sânzienele în tradiţia şi folclorul românesc.

După manifestările de la muzeul etnografic  urmează o serbare câmpenească  pe strada Livezii nr 20A din Săcele, în program fiind o demonstraţie de dans popular cu Ansamblul Folcloric Astra Săcele, o degustare de vinuri din producţii proprii ale participanţilor şi ale gazdei, o cină câmpenească cu preparate la grătar şi preparate făcute în casă şi în final, un concert folk cu Tică Lumânare.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply