Home / Actual / Ziua eroilor la Sacele

Ziua eroilor la Sacele

DSC_0071Joia Înălțării Domnului, zi închinată eroilor, a fost comemorată și la Săcele. La evenimentul început și sfârșit cu defilarea pe ritmurile fanfarei a soldaților de la Unitatea Militară 0119 Brasov au participat aproximativ 300 de persoane.

La statuia Soldatului Necunoscut din Cernatu, au fost depuse coroane de flori de către reprezentanți ai primăriei, ai instituțiilor statului, ai asociaţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale,  ai partidelor politice, ai școlilor si liceelor, ai băncilor și ai uzinei Electroprecizia din Săcele.

Momentul a fost urmat de o scurtă slujbă religioasă și de alocuțiuni ale primarului Radu Nistor Florea și ale prof. Munteanu Gheorghe.

La Înălţare, sufletele eroilor se înalţă la cer în a 40-a zi de după Învierea Domnului, la praznicul Înălţării Domnului Iisus Hristos la cer, în Biserica Ortodoxă Română, şi nu numai, la sfârşitul Sfintei Liturghii se oficiază slujba Parastasului pentru „eroii, ostaşii şi luptătorii români, din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român“ (Liturghierul, Bucureşti, 2008).

Momentul comemorativ implică, pe lângă slujba de pomenire a eroilor, un prilej de aducere aminte, copiilor şi tinerilor, de actele de vitejie ale înaintaşilor, programe artistice susţinute în special de şcolari, parade militare şi depuneri de coroane la cimitirele şi monumentele comemorative de război româneşti, la mormintele militarilor sau ale persoanelor civile, cetăţeni români, care au murit în timp de pace îndeplinind un serviciu comandat în domeniile apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, precum şi la cimitirele multinaţionale din ţară şi din străinătate.

 

Vezi Album Foto

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply