Home / Actual / Voluntarii de la Liceul Teoretic “George Moroianu” s-au alăturat proiectului “Colecta Naţională de Alimente” a Băncii Regionale pentru Alimente Braşov

Voluntarii de la Liceul Teoretic “George Moroianu” s-au alăturat proiectului “Colecta Naţională de Alimente” a Băncii Regionale pentru Alimente Braşov

Voluntarii de la Liceul Teoretic “George Moroianu” s-au alăturat proiectului “ Colecta  Naţională de Alimente”-19-20 aprilie 2024

Pentru că au dorit să ajute persoanele aflate în dificultate , voluntarii de la Liceul Teoretic “George Moroianu” Săcele au răspuns afirmativ invitaţiei Băncii Regionale pentru Alimente Braşov, participând în zilele de 19 şi 20 aprilie 2024 la acţiunea care s-a desfăşurat în magazinele Lidl Săcele şi Penny Săcele.

Elevii claselor de liceu, coordonaţi de profesorii diriginţi şi de alţi profesori voluntari, precum şi de organizatorii Loredana Costache, vicepreşedinte Banca pentru Alimente Braşov şi Radu Costache, manager Banca pentru Alimente Braşov, au petrecut  două zile în magazinele săcelene, discutând cu oamenii şi explicându-le de ce este bine să doneze şi să evite risipa alimentară.

Anul acesta acţiunea s-a desfăşurat în 832 de magazine ale celor mai mari retaileri din România, parteneri ai Băncilor pentru Alimente: Lidl România, Penny România, Auchan şi Kaufland România.

Voluntariatul face parte din programul elevilor de la Liceul Teoretic “George Moroianu”, aceştia desfăşurând activităţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Stejeriş, la Casa Daniel, la Căminul Dr. Teofil Mija, activităţi de voluntariat ecologic sau voluntariat educational la Grădiniţa nr 3 Săcele.

Mulţi elevi au obţinut premii la concursurile organizate pe teme de voluntariat şi participă anual la Programul 4/4 Pentru Prieteni organizat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education şi la acţiunile SNAC.

Este bine să avem tineri responsabili, empatici , dornici de schimbare şi implicaţi în viaţa comunitătii din care fac parte, iar elevii Liceului Teoretic “George Moroianu” au dovedit că acţiunile lor nu trec neobservate.

conform comunicat Liceul Teoretic George Moroianu din Săcele

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia