Home / Actual / “Vive l’amitié” – tineri francezi din zona Vire in vizita la Sacele

“Vive l’amitié” – tineri francezi din zona Vire in vizita la Sacele

Flag-Pins-Romania-France23 de tineri francezi din regiunea Calvados au vizitat şi oraşul Săcele, în cadrul unui schimb cultural teatral aflat la cea de-a XXI-a ediţie. Toţi tinerii sunt liceeni, atât din Vire, localitatea cu care municipiul Săcele este înfrăţit, cât şi din regiunea Normandiei de jos.

Sosită în România de marţi, 7 aprilie, delegaţia francează este condusă de Alain Vallée, preşedintele Asociaţiei Prieteniei Vire-Săcele. Programul acestei vizite a conţinut până acum punerea în scenă a unui spectacol integral în limba română la Centrul Cultural Francez din Braşov, a unor scenete la Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, urmând şi vizite la Castelul Peleş şi Bran.

Delegaţia franceză a fost primită la Săcele de primarul Radu Florea Nistor, alături de d-na consilier local Nicoleta Voicescu şi prof. Dorel Cerbu, artizanul acestor schimburi culturale teatrale, aflate la cea de-a XXI-a ediţie.

Dintre cei 23 de elevi francezi, 5 locuiesc în Săcele, restul de 18 locuiesc în Braşov şi în localităţi din apropiere precum Feldioara, Zărneşti sau Codlea.

Acest schimb cultural este realizat în strânsă colaborare cu Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă din Braşov, cu participarea prof. Blidaru Mihaela.

Citeşte aici despre următoarea piesă de teatru ce va fi organizată la Săcele pe 24 aprilie

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Ciprian Petrescu

    cei mai frumosi ani din viata! multa sanatate, celor ce duc traditia mai departe sarbatori fericite!

Leave a Reply