Home / Actual / Virgil Popa la Braşov TV: “S-au livrat peste 9000 de metri-steri de lemn de foc”
sursa foto captura BrasovTV

Virgil Popa la Braşov TV: “S-au livrat peste 9000 de metri-steri de lemn de foc”

Primarul Virgil Popa a vorbit la Brasov TV, în cadrul emisiunii Brasovul Actual, despre diversele probleme cu care se confruntă comunitatea săceleană.

Iată câteva dintre răspunsurile oferite de acesta la întrebările moderatoarei Diana Gosman:

Moderator: Domnule Primar, ce se întâmplă cu defrişările din Poiană Angelescu? Vreau un pic să ne explicaţi care este situaţia acolo.

Virgil Popa: Faptul este simplu! Sigur că lumea este atentă la tot ce înseamnă tăieri de pădure […]. La Săcele vă spun că totul se face legal […] Au fost două proiecte legate de amenajarea a două drumuri forestiere[…].Sigur că pentru a face un drum forestier, trebuie să defrişezi, trebuie să tai nişte copaci. Lumea a fost foarte supărată. Eu cred că am greşit şi noi un pic aici, şi Primăria şi Regia Publică Locală a Pădurii că n-am informat din timp că se va demara acest proiect.

Moderator: Cum stăm cu lemnele? Ştiu că avem acel depozit de lemne, dar aş vrea să ştiu dacă este suficientă cantitatea de lemne pentru întreaga populaţie?

Virgil Popa: Depozitul de lemn îl avem. Îl avem funcţional, în sensul că există ca depozit, dar nu are lemne. Este foarte simplu! Anul acesta am hotărât să livrăm tot de la drum auto forestier lemn de foc pentru populaţie. Odată că preţul este foarte accesibil, la drum forestier preţul este de 110 lei metru ster, la depozit fiind de 171 lei. Începând de la anul tot lemnul de foc se va livra numai din depozitul de lemne de foc. […] Până acum s-au livrat cererile depuse în lunile ianuarie şi februarie.

Moderator: Şi pentru ceilalţi?

Virgil Popa: Dar să ştiţi că vreau să vă spun că Sacelele are gaz metan, în proporţie de 95%, fără a pune în discuţie Cartierul Garcini, deci nu cred că cineva va muri de frig, haideţi să fim foarte serioşi. […] Până acum o săptămână, am informaţii de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele s-au livrat peste 9000 de metri steri, deci au mai rămas de livrat 3000 de metri steri pe care sper că îi pot livra până la 1 decembrie.

Alte subiecte abordate în emisiune au fost dezvoltarea zonei Garcini şi sănătatea la Săcele.

Puteţi urmări în link-ul de mai jos întreaga emisiune:

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply