Home / Actual / (VIDEO) Ursii intră zilnic prin gospodăriile săcelenilor, dar Primăria nu a înființat echipa de intervenție

(VIDEO) Ursii intră zilnic prin gospodăriile săcelenilor, dar Primăria nu a înființat echipa de intervenție

(VIDEO – captura NOVA TV )

Să fie nepăsare? Să fie incompetență? Să fie un blocaj legislativ?

Nici nu mai contează! Realitatea de la Săcele este simplă.

Deși exista cadru legislativ, Primăria Săcele nu a înființat echipa de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora în intravilanul localităților.

Nu spunem noi asta, ci informația oficială de la Prefectura Brașov, acolo unde Municipiul Săcele apare pe lista celor ce NU au trecut la treabă.

Nici intervenția Prefecturii pe acest subiect nu pare a-l determina pe primarul Virgil Popa să facă ceea ce spune legea, acesta fiind încurcat conform spuselor sale de imposibilitatea de a găsi un medic veterinar care să accepte să fie în aceasta echipă de intervenție.

Instituția Prefectului a redirectionat o adresă către administrația săceleană, în care a menționat că aceasta are datoria conform OUG 81 / 2021 să urgenteze constituirea echipei de intervenție și prin excepție conform art 3 din ordonanța amintită să solicite sprijinul personalului tehnic specializat al Garzii Forestiere Brașov.

Probabil că Virgil Popa, edilul plictisit al municipiului Săcele, așteaptă sezonul rece în speranța că urșii se vor retrage la hibernare și astfel, problemele vor dispărea de la sine. 

În plus, acesta a plasat șmecherește responsabilitatea pe subiect viceprimarului Gellért Géczi și anunța că a pornit achiziționarea unei cuști pentru mamiferele mari.

Între timp, săcelenii își fac griji legate de ceea ce li se poate întâmpla lor și celor apropiați dacă această interacțiune cu ursul continuă nestingherită de intervenția competentă a autorităților locale.

Iată o astfel de mărturie:

Ce facem cu acest nou locatar al zonei Bunloc-Apa Rece – Ciresarul, asa cum l-au botezat unii dintre noi? Ganditi-va ca momentan este un pui de 2-3 ani probabil (este cat un container de gunoi in doua picioare). Dar creste in continuare. Multi dintre noi avem copii, ce facem in privinta lor, cum le explicam noul nostru comportament? Sunt persoane dintre noi pe care serviciul sau problemele personale ne fac sa ajungem acasa si la ore tarzii. Ne schimbam viata de zi cu zi? Dam peste cap sistemul de alerta prin 112 cu zeci de telefoane zilnic? Și ei la randul lor ne inebunesc cu mesajele de alerta? Ne incuiem in case dupa 7-8-9 seara?

Administrația falită de la Săcele: Dacă nu sunteți în stare să asigurați ordinea publică și un climat de siguranță al cetățeanului, plecați URGENT!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia