Home / Actual / (VIDEO) Săceleanul Vasile Costache a vorbit la RTT despre Banca pentru Alimente Brașov și activitatea acesteia

(VIDEO) Săceleanul Vasile Costache a vorbit la RTT despre Banca pentru Alimente Brașov și activitatea acesteia

Banca Regională Pentru Alimente Brașov, ce-și are sediul în Săcele, și-a început activitatea în 23 decembrie 2019, fiind fondată de Vasile Costache, alaturi de alti cinci oameni extreme de inimosi si dornici de a schimba ceva in privinta risipei alimentare si a mediului.

E a patra locație din rețeaua de bănci pentru Alimente pe care o dezvoltată pe teritoriul României,  ca să colecteze și să distribuie constant în mod gratuit ajutoare alimentare, după modelul Federației Europene a Băncilor Alimentare (FEBA).

Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor cu programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.

BRpABv are menirea să reducă sărăcia, foametea și risipa alimentară, sprijinind asociațiile cu programe sociale și caritabile din regiunea centru a tarii, respectiv judetele: Brasov,Covasna, Harghita si Mures.

Produsele alimentare și nealimentare donate de companii se află în termen și sunt bune pentru consum uman. Ele reprezintă de obicei suprastocuri, mărfuri refuzate la platformă din motive estetice, produse provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi, campanii de sărbători sau produse ce se apropie de termenul de expirare și vor trebui retrase de la raft. 

“Donatorii sunt companiile ce aleg să nu aștepte până sunt nevoite să le distrugă, ci le retrag mai repede și le donează: producători agro-alimentari, importatori și distribuitori, retaileri și vânzători en detail. Le mulțumim partenerilor noștri, fără de care nu am fi reușit să hrănim atât de multe persoane afectate de criza COVID-19” a declarat Vasile Costache,  președinte al Băncii Regionale Pentru Alimente Brasov.

În primele zece luni ale anului 2020, partenerii Băncii pentru Alimente Brasov au donat peste 170 de tone de ajutoare alimentare și nealimentare în valoare totală de 2.3 milioane de RON, care au putut fi salvate de la risipă și donate spre consum persoanelor ce nu și-ar fi permis să le cumpere.

Acestea echivalează cu 400.000 de porții, de care s-au bucurat peste 15.000 de persoane vulnerabile din cele 40 de ONG-uri susținute de Banca pentru Alimente Brasov.

Companiile ale căror donații au fost distribuite de Banca pentru Alimente Brasov sunt:

Lidl, Danone,  LaDorna, Metro Cash&Carry, Kaufland, Unilever, Covalact, Kellogg’s, Nestle, Tymbark, Olympus Lactate Brașov, ORKLA Foods Romania, Penny, Vitall Crevedia, Pop Mezel Prod, Carmexim, Depo Ice, Biofresh Banat, Casa Panciu, Derpan, Perutnina Romania. 

(VIDEO) Ciprian Sterpu, presedintele PNL Săcele: ”Avem altceva de făcut, înainte de a ne gândi la o majorare de taxe și impozite locale”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia