Home / Actual / (VIDEO) Inedit! Obelisc din lemn inaugurat la Săcele. Pe el sunt inscripționate numele unei familii cu rădăcini mocănești

(VIDEO) Inedit! Obelisc din lemn inaugurat la Săcele. Pe el sunt inscripționate numele unei familii cu rădăcini mocănești

Neamul, familia, dar si legătura lor cu istoria acestor meleaguri mocănești … toate surprinse inedit într-o inaugurare ce a avut loc la Săcele.

Inițiativa locală i-a aparținut lui Gheorghe Stoea, cunoscutul săcelean fiind cel ce an de an organizează Ziua Neamului Stoea. 

Sâmbătă – 29 iulie – pe strada Oituz a fost dezvelit un obelisc din lemn, ce poartă atât pecetea vremii, cât și memoria timpului. Tot aici a fost organizată și o scurtă ceremonie religioasă.

Lemnul folosit este deosebit, de pe la 1830, fiind recuperat dintr-o construcție mai veche.

Pe obelisc sunt inscripționate numele unor persoane din neamul Stoea, un veritabil arbore genealogic. 

La eveniment a participat si Ciprian Sterpu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, cel ce a declarat ca ”Momentul este unul deosebit pentru istoria mocănească a municipiului Săcele, dar și o dovadă că neamul și familia sunt ceea ce avem mai scump, mai prețios pe lume”

Accident grav între un autocamion și un autoturism pe ocolitoarea Săcele – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia