Home / Actual / Victorie în procesul aurului de la Roșia Montană. Cine a fost femeia-lider de echipă?

Victorie în procesul aurului de la Roșia Montană. Cine a fost femeia-lider de echipă?

Prof univ dr Crenguța Leaua, de loc din Tg Mureș, e lidera echipei care a câștigat aseara pt România procesul de miliarde cu Gabriel Resources.

N-am vazut nicio declaratie a vreunui politician (si mult prea multi isi asuma victoria) care sa o mentioneze! Niciuna!!!

Crenguta a absolvit trei facultăţi – la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (1996), Universitatea Ecologică Bucureşti (1994) şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (1997).

Din 1996 este avocat, iar în 2008 a obţinut doctoratul în drept la Universitatea din Bucureşti. A mai studiat la Universitatea Harvard – JFK School of Government si la The London School of Economics and Political Sciences. Este, de asemenea, directoare a The Swiss Institute for Alternative Thinking și membră a Board of Directors la Silicon Valley Arbitration & Mediation Center.

Crenguța Leaua a fondat in 2005 casa de avocatura “Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP”, care are sediul în București și se clasează în GAR 100 ca o firmă de de arbitraj de nivel mondial, mulți dintre avocații săi fiind clasați ca specialiști de top în arbitraj comercial și investițional.

Alte domenii de expertiză includ dreptul fiscal, dreptul construcțiilor, dreptul tehnologiei, energia și resursele naturale, dreptul mediului, dreptul aviației, dreptul comercial și dreptul administrativ.

Procesul Rosia Montana a fost castigat, de fapt, in consorţiu cu casa de avocatura LALIVE – Geneva.

Avocatul Crenguţa Leaua are experienţă vastă în arbitraje internaţionale, până la procesul “Rosia Montană” câştigând împreună cu LALIVE cinci procese de arbitraj pentru România la Curţile de Arbitraj Internaţioanle, în valoare totală de peste 3 mld $!!!

Aceste procese au fost:
1. Dosarul Rompetrol de la ICSID – cu un litigiu de 139 mil. dolari plus dobânzi,
2. Dosarul Awdi de la ICSID, în care litigiul a fost de 447 mil. euro, plus dobândă,
3. Dosarul Micula 2, care avea pretenţii de 9,1 miliarde de lei plus dobândă, adică peste 2 mld. de euro,
4. Dosarul acţiunii în anulare Micula 2 de la ICSID,
5. Dosarul Fin.CO.Ge.Ro. de la Curtea de Arbitraj de la Londra, care a avut un litigiu de 362 mil. dolari plus dobânzi.

Crenguța este fiica profesorilor universitari Vasile și Codruța Boloș de la UPM Târgu Mureș. Codruța Boloș este la rândul sau, fiica avocatului Ioan Albu și nepoata prof. univ. dr. Ioan Albu de la UBB Cluj Napoca.

În 2015 a devenit primul vicepreședinte din Europa de Est (in afara de Rusia) al Curtii Internationale de Arbitraj.

Multumim echipei sale si celor ce au sustinut acest proces dificil!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia