Home / Actual / Vești proaspete despre creșa din Cernatu! Primarul spune că în septembrie este gata

Vești proaspete despre creșa din Cernatu! Primarul spune că în septembrie este gata

Administratia de la Săcele anunță că încep lucrările la creșa din cartierul Ștefan cel Mare.

Primarul Popa Virgil scrie pe pagina sa de Facebook că săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de transformare a Centrului de Zi în creșă, după obținerea tuturor autorizațiilor necesare.

Astfel, în cadrul clădirii Centrului de zi va fi amenajată o creșă cu capacitatea de 40 de locuri, care se va întinde pe o suprafață de 1075 mp.

Aceasta va fi dotată cu săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative, și va avea o structură de personal formată din 17 persoane.

Valoarea proiectului este de 963.298 lei, iar durata de realizare este de 6 luni.

Anunțată cu surle și trâmbițe și în anul electoral 2020, creșa ar urma să fie gata în alt an electoral … 2024???

Iată ce spunea edilul șef în 2020 legat de creșele din Ștefan Cel Mare și Electroprecizia, pe care le estima ca fiind aproape gata de amenajare:

”În cadrul clădirii Centrului de zi va fi amenajată o creșă cu capacitatea de 40 de locuri, care se va întinde pe o suprafață de 1340 mp. Valoarea proiectului este de 634.290 lei, iar durata de realizare este de 6 luni.

De asemenea, vă reamintesc că la ora actuală încercăm să identificăm surse de finanțare pentru realizarea creșei din cartierul Electroprecizia. Valoarea estimată a acestui proiect este de peste 3.500.000 lei.” (foto jos)

Popa Virgil spune că până acum nu a găsit contractori, dar acum a semnat tot un … client de-al casei.

Întârzierea cu câțiva ani a transformării acestui fost Centru de zi în creșă a fost pusă de primar și pe seama lipsei de interes a companiilor de a executa acest contract.

Întâmplător sau nu… și această lucrare a ajuns tot pe mâna unui apropiat al lui Popa Virgil, un nepot îndepărtat (???) ce este administratorul de facto al unei societăți comerciale înregistrată pe numele soției sale. 

Această companie a început contractarea de lucrări publice doar după ce Popa Virgil a ajuns primar, la nici câteva luni de la înființarea la Registrul Comerțului. ( Vezi detalii AICI!) si a beneficiat de sute de mii de lei in fiecare an din bani publici.

(VIDEO) Ping-pong cu angajații de la Servicii Săcelene. Primarul Popa Virgil spune că aceștia nu își pierd locul de munca, dar RAT Brașov spune că nu ii preia – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia