Home / Actual / Veste bună: TVA de 5% pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice și juridice sau alte entități indiferent de forma juridică a acestora

Veste bună: TVA de 5% pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice și juridice sau alte entități indiferent de forma juridică a acestora

De la 1 decembrie 2021 se va aplica o cotă redusă de TVA de 5% pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice și juridice sau alte entități indiferent de forma juridică a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri.

„Am votat pentru adoptarea a două proiecte de lege prin care s-au făcut modificări la Codul fiscal”, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Camera Deputaţilor a aprobat, cu majoritate de voturi, două proiecte de modificare a Codului Fiscal, unul dintre ele privind reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnele de foc cumpărate de persoanele fizice.

Potrivit acestuia, cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.  

Potrivit adevărul.ro, celălalt proiect menţionează că TVA de 5% se aplică, de asemenea, asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00.  

În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%, se menţionează în expunerea de motive.

Camera Deputaților este for decizional. Proiectele vor ajunge la președinte, pentru promulgare, urmând să fie apoi publicate în Monitorul Oficial.

(VIDEO) Din gelozie? Un bărbat a turnat benzină pe un bloc și i-a dat foc. Locuitorii din Ștefan Cel Mare sunt îngroziți!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia