Home / Actual / Vernisaj şi lansare album la Muzeul de Etnografie Braşov

Vernisaj şi lansare album la Muzeul de Etnografie Braşov

invitatie-1Muzeul de Etnografie Brașov vă invită miercuri 14 septembrie 2016, ora 16.00 la vernisajul expoziţiei temporare Asociația Cultural-Sportivă „Izvorul”, din Săcele și la lansarea albumului Arhitectura vernaculară a mocanilor din Săcele, autorarh. Dan Median, care vor avealoc la Muzeul de Etnografie Braşov, (B-dul Eroilor nr.21 A).

            Expoziția se dorește o incursiune în trecutul Asociației, înființată în 1922,  prezentând istoricul, precursorii, fondatorii, activitatea culturală, sportivă și publicistică, precum și implicarea actuală a „Izvorului” în viața comunității săcelene. În timp, „Izvorul” și-a asumat rolul de promotor al vieții culturale, contribuind la dezvoltarea literaturii, artei şi la păstrarea tradițiilor și a obiceiurilor mocănești.

După o perioadă de întrerupere a activității, asistăm la o revenire a Asociaţiei în viața săcelenilor, din 1994, dată de la care suntem martorii revitalizării tradițiilor cultural-istorice locale, promovării turismului și protecției mediului,  transmiterii în timp a specificului săcelean.

Albumul cu titlul Arhitectura vernaculară a mocanilor din Săcele este o parte a manuscrisului pregătit de regretatul arh. Dan Median pentru publicare și prezintă un capitol important în cercetarea vernaculară din Sud – EstulTransilvaniei.

Muzeul de Etnografie Braşov şi-a propus să scoată la lumină ceea ce reprezintă partea cea mai extinsă din economia albumului-manuscris,  anume prezentarea ilustrată şi comentată a caselor de mocani, a gospodăriei în ansamblu.

         Vă așteptăm!

Farmacia Precizia

Leave a Reply