Home / Actual / Vernisaj şi lansare album la Muzeul de Etnografie Braşov

Vernisaj şi lansare album la Muzeul de Etnografie Braşov

invitatie-1Muzeul de Etnografie Brașov vă invită miercuri 14 septembrie 2016, ora 16.00 la vernisajul expoziţiei temporare Asociația Cultural-Sportivă „Izvorul”, din Săcele și la lansarea albumului Arhitectura vernaculară a mocanilor din Săcele, autorarh. Dan Median, care vor avealoc la Muzeul de Etnografie Braşov, (B-dul Eroilor nr.21 A).

            Expoziția se dorește o incursiune în trecutul Asociației, înființată în 1922,  prezentând istoricul, precursorii, fondatorii, activitatea culturală, sportivă și publicistică, precum și implicarea actuală a „Izvorului” în viața comunității săcelene. În timp, „Izvorul” și-a asumat rolul de promotor al vieții culturale, contribuind la dezvoltarea literaturii, artei şi la păstrarea tradițiilor și a obiceiurilor mocănești.

După o perioadă de întrerupere a activității, asistăm la o revenire a Asociaţiei în viața săcelenilor, din 1994, dată de la care suntem martorii revitalizării tradițiilor cultural-istorice locale, promovării turismului și protecției mediului,  transmiterii în timp a specificului săcelean.

Albumul cu titlul Arhitectura vernaculară a mocanilor din Săcele este o parte a manuscrisului pregătit de regretatul arh. Dan Median pentru publicare și prezintă un capitol important în cercetarea vernaculară din Sud – EstulTransilvaniei.

Muzeul de Etnografie Braşov şi-a propus să scoată la lumină ceea ce reprezintă partea cea mai extinsă din economia albumului-manuscris,  anume prezentarea ilustrată şi comentată a caselor de mocani, a gospodăriei în ansamblu.

         Vă așteptăm!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply