Home / Actual / USR şi reprezentanţi ai societăţii civile din Săcele cer bugetare participativă

USR şi reprezentanţi ai societăţii civile din Săcele cer bugetare participativă

La sfârșitul anului trecut, USR Săcele, prin președintele filialei, Carmen Beju și deputatul USR Brașov Tudor Benga, au depus o solicitare pentru alocarea unui procent de 5% din bugetul de investiții al orașului către finanțarea proiectelor propuse de cetățeni.

Propunerea de implementare a mecanismului de bugetare participativă face parte din programul “Tu decizi pentru Săcele”, prin care filiala USR Săcele urmărește asigurarea cadrului necesar pentru consultarea reala a cetățenilor și participarea acestora, într-o maniera democratica, la deciziile administrației locale.

Astfel, membrii comunității se transformă, din simpli observatori, în protagoniști ai administrației publice locale.

Prin implementarea mecanismului de bugetare participativă, administrația municipiului Săcele ar putea identifica un număr de proiecte de interes local inițiate de cetățeni, care ar putea fi asumate și implementate de Consiliul Local al Municipiul Săcele, începând chiar de anul acesta.

“Avem speranța că primăria și consiliul local al municipiului Săcele înțeleg importanța acestui demers și îl vor susține când vor aproba bugetul pe 2019, peste câteva săptămâni. USR a mai depus în trecut această solicitare și pentru anul 2018, dar răspunsul a fost evaziv. În schimb, administrația locală a municipiului Brașov a preluat deja propunerea USR, care s-a votat în consiliul local acum câteva luni. Propunerea noastră este fezabilă și reprezintă un pas înainte pentru ceea ce înseamnă administrație locală modernă” precizează Carmen Beju, președinta filialei USR Săcele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia