Home / Actual / USR Săcele: ” Nu dorim îndatorarea orașului dacă există opțiuni mai atractive de finanțare.”

USR Săcele: ” Nu dorim îndatorarea orașului dacă există opțiuni mai atractive de finanțare.”

Dragi săceleni,

Joi, 29 noiembrie, va avea loc ședința Consiliului Local Săcele iar pe ordinea de zi este trecută contractarea unei finanțări rambursabile în valoare de 25.500.000 lei (5,473,864.98 euro).

Acesta este un împrumut care va trebui returnat din taxele și impozitele noastre în următorii ani, având ca scop extinderea canalizării menajere din cartierul Baciu, reabilitarea și modernizarea clădirii Bibliotecii Municipiului Săcele, reabilitarea și modernizarea clădirii Clubului Elevilor Săcele și închiderea depozitului de deșeuri municipal clasa B din zona Subobrej.

USR militează pentru o administrare eficientă a banului public, motiv pentru care vom fi prezenți la ședință și vom solicita Primăriei motivele pentru care nu au identificat surse de finanțare nerambursabile, cum ar fi fondurile europene sau programele guvernamentale.

Nu dorim îndatorarea orașului dacă există opțiuni mai atractive de finanțare.

În plus, conform Legii Transparenței Decizionale, solicităm amânarea votului și organizarea de ample dezbateri cu locuitorii privind oportunitatea acestui împrumut.

Vă invităm să fiți alături de noi astfel încât împreună să cerem respectarea legii, transparența decizională și dialog real cu cetățenii.

conform postare pagina oficială USR Săcele

Exclusiv! La Săcele s-a golit visteria. Primarul Virgil Popa vrea să împrumute peste 25.000.000 de lei

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia