Home / Actual / Ursii parcă și-au tras domiciliul în Săcele. La Primărie fuga de răspundere, sport național în municipiu!

Ursii parcă și-au tras domiciliul în Săcele. La Primărie fuga de răspundere, sport național în municipiu!

  • Urșii tot mai prezenți pe raza municipiului Săcele
  • Primarul a ,,aruncat” repede vina pe viceprimarul Gellert Geczi
  • Viceprimarul este iritat de subiect: Oamenii să sune la 112, nu la Primărie!
  • Nicio măsură de prevenție, oare se așteaptă vreo dramă?
  • Consilier PSD: ”Așa le trebuie cetățenilor dacă și-au făcut case lângă pădure”

În ședința de Consiliu Local din 25 mai 2023 la rubrica -DIVERSE- doamna consilier local Gabriela Stoica – PNL , a solicitat executivului să ia masuri în ce privește problema urșilor care aproape zilnic își fac apariția în curțile săcelenilor, fenomen din ce în ce mai accentuat.

Domnul primar a ,,aruncat” repede vina pe viceprimarul Gellert Geczi care conform legii ( OUG 81/21.07.2021 , art.2, alin.(3) , lit.(a, ) face parte din echipa de intervenție și răspunde efectiv de acțiunea de îndepărtare a urșilor din intravilanul orașului, deși nimeni nu l-a văzut niciodată într-o astfel de acțiune.

Viceprimarul este iritat de subiect: Oamenii să sune la 112, nu la Primărie!

Gellert Geczi, foarte iritat de faptul că un consilier local și-a permis să-l deranjeze din hibernarea administrativă în care lâncezește de peste trei ani, pe un ton de dulău de curte, a început să facă trimiteri la legislația în domeniu afirmând că orice astfel de caz trebuie semnalat la numărul 112 și că dânsul nu are nici o obligație decât dacă este înștiințat de la dispeceratul 112 așa că cetățenii să facă bine să nu mai deranjeze personalul primăriei, de parcă dânsul nu ar avea, ca membru al echipei de intervenție, nici o obligație legală sau morală față de cei ce l-au ales în demnitatea publică de consilier local și cea de viceprimar, funcție remunerată copios din banii cetățenilor.

În fapt, după dictonul românesc cu aplicabilitate mondială ,,unde este scoală multă și prostia este cu carul “, viceprimarul se referea la art.14 din OUG 82/2021 pe care dânsul nu l-a înțeles sau pentru a se disculpa se face că nu-l înțelege.

Articolul se referă la faptul că orice acțiune de îndepărtare a urșilor trebuie anunțată la nr.de tel 112 de către orice persoană și nu că orice persoană este obligată să sune la 112 cum afirmă Gellert Geczi .

Conform prevederilor OUG nr.57/2019 – Codul Administrativ – executivul localității prin primar, răspunde de siguranța cetățenilor, în acest fel cetățenii ce se simt în primejdie, inclusiv cei ce sunt în situația de a se întâlni cu ursul, pot alerta autoritatea locală iar această autoritate poate acționa degrabă inclusiv a raporta incidentul la 112.

După această explicație ”academică” cu trimitere la OUG nr.81/2023 , primarul și viceprimarul au concluzionat că ei nu acționează decât la solicitarea dispeceratului 112 deși nicăieri nu se prevede în mod expres acest lucru.

Nicio măsură de prevenție, oare se așteaptă vreo dramă?

În plus viceprimarul Gellert Geczi căruia primarul i-a delegat o singură activitate – de hingher șef al Săcelului –  fiind proaspăt întors dintr-o vizită de lucru în Franța plătită din bugetul local , unde a degustat din plin licorile viticole ale Normandiei, se disculpă în fața consiliului local vis-a-vis de problema urșilor care umblă prin oraș ziua în amiaza mare pentru a se hrăni din coșurile de gunoi veșnic pline, pe care tot primarul trebuie să le golească periodic prin angajații primăriei sau firma de salubritate.

Le aduc aminte celor doi ,,cunoscători” ai legislației , primarului în exercițiu Virgil Popa și subalternului sau obedient viceprimarului Geczi Gellert că doamna consilier Gabriela Stoica a întrebat despre acțiuni de prevenție asupra apariției urșilor, nu de acțiuni de înlăturare după ce aceștia au apărut, consiliera se referea la ce măsuri s-a gândit primăria pentru a reduce fenomenul, nu despre ce masuri se iau și cum se iau după apariția urșilor.

Primarul și viceprimarul au un tertip arhicunoscut de a răspunde la întrebări care nu le-au fost adresate , permanent divaghează de la subiect dacă nu stăpânesc problema .

Consilier PSD: ”Așa le trebuie cetățenilor dacă și-au făcut case lângă pădure”

Cum în primărie este un haos generalizat, unde fiecare face ce-l taie capul, se așteaptă probabil momentul nefast când un cetățean va fi rănit sau omorât de urs, iar atunci factorii decidenți vor face bineînțeles o comisie care să ancheteze cauzele și să dispună românește ,, mortu’ e de vină ” .

De fapt, în mod voalat, în discuție a intervenit și consiliera locală Voicescu Teonia de la PSD, care a spus că așa le trebuie cetățenilor dacă și-au făcut case lângă pădure (dânsa locuind la bloc) .

Se vede de la o poștă că incompetenta autorității locale conduse de cei doi capi administrativi ai municipiului, incompetență de care fiecare cetățean se lovește zilnic indiferent de faptul că dă în gropi cu mașina, circulă într-un autobuz infect și defect dar ,,modern”, cum zice primarul ori se împiedică la tot locul de gunoaiele ce tronează peste prinde sau de iarba de un metru de pe spațiul verde, iarbă ce colcăie de căpușe purici și mai nou de șerpi.

Vorba primarului ,,ATÂT S-A PUTUT” , păi cu asemenea specimene la conducerea orașului ce pretenții să mai avem !?

Dă DOAMNE să vina 2024!

acest material este o opinie politica

Mărturiile săcelenilor despre dezastrul din transportul în comun să înmulțesc. Primarul Popa Virgil tace și sfidează o comunitate întreagă! – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia