Home / Actual / Unde este adevărul? Primarul Popa Virgil a mințit în iunie 2020? Sau toți dezvoltatorii din Bunloc nu mai vor profit mare?

Unde este adevărul? Primarul Popa Virgil a mințit în iunie 2020? Sau toți dezvoltatorii din Bunloc nu mai vor profit mare?

”În articolele din spațiul public aspectele de ordin tehnic, prevederile actelor normative sau actele administrative au fost interpretate eronat și distorsionat, făcându-se foarte multe speculații. Proiectul aflat în derulare în zona Camping Dârste respectă astfel toate prevederile legale necesare”, spunea comunicatul transmis de Popa Virgil pe pagina Primariei Municipiului Săcele.

Acesta se dorea un răspuns la articolele de presă (și) din Saceleanul.ro în care am prezentat pe larg situația cusută cu ață albă din zona Camping Dârste, acolo unde un dezvoltator imobiliar se apucase să construiască locuințe colective, fără PUZ și fără PUD. 

Sc GR Montana Invest SRL a primit cu aprobarea lui Popa Virgil o autorizație de construire și a fost oprit în instanță de locuitorii din zonă, organizați și reprezentați de o avocată care a demonstrat că dreptatea este de partea acestora din urmă.

Vă reamintim că primarul Popa Virgil a cerut în mai multe rânduri bani de la bugetul local pentru a fi reprezentat în Justiție de case de avocatură puternice. Practic edilul se lupta cu proprii săi cetățeni!

Lucrările au fost oprite de decizia Judecatorească (detalii AICI), iar acum dezvoltatorii imobiliari, desi “‘au de partea lor toate prevederile legale” (a se citi mai sus in comunicat), s-au razgandit si au anuntat ca nu mai vor sa devolte zona decat cu locuinte individuale tip vila p+1.

Întrebarea publică, pe care i-o adresăm și lui Popa Virgil este simplă: De ce renunță un dezvoltator imobiliar la planul de a dezvolta locuințe colective (fie ele și vile ”turistice”)?

De ce ar renunța la sute și mii de metri patrați de spațiu locativ într-o zonă premium și astfel și-ar diminua sensibil profitul viitor?

De ce ar face asta dacă legea ar fi de partea lor? Sau de fapt nu este chiar așa și comunicatul lui Popa Virgil din iunie 2020 este unul mincinos încă din titlu?

Nu doar Sc GR Montana Invest SRL renunță la locuințele colective!

Conform unei comunicări a avocatei care s-a ocupat de apărarea săcelenilor din zona Bunloc, reprezentantul legal al Sc GR Montana Invest SRL a comunicat că dorește să continue proiectul imobiliar cu vile individule și duplexuri, renunțând astfel la proiectul cu cele 12 blocuri denumite “vile turistice”.

De asemenea, Alphaville a înstrăinat terenul de pe deal și noul investitor va dezvolta tot vile individuale, iar urmare a discuțiilor purtate cu acesta a fost negociată limitarea investiției la 8 vile individuale cu un regim de înălțime de P+1.

Agetaps, o a treia companie care și-a propus o dezvoltare imobiliară în zonă și-a modificat și ea proiectul și construiește tot vile individuale.

Bizar că trei companii solide renunță la locuințele colective dacă Primăria Săcele, condusă de un Popa Virgil ros de rutină și tot mai obosit, spune că se ”respectă toate prevederile legale necesare”, nu-i așa, stimați săceleni?

Salariile la vârf în Primăria Săcele sunt o boierie! Cât câștigă personajele cheie din administrație?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia