Home / Actual / Un dezvoltator își propune să construiască în Bolnoc blocuri și locuințe înșiruite

Un dezvoltator își propune să construiască în Bolnoc blocuri și locuințe înșiruite

O asociere dintre o persoană juridică și una fizică își propune să construiască la Săcele, în zona Bolnoc, un ansamblu rezidențial ce va fi plasat, conform declarațiilor inițiatorilor, în zona premium plus din punct de vedere al confortului, dar și al finisajelor.

Terenul pe care urmează să se dezvolte proiectul imobiliar este delimitat de străzile Bolnoc și Carierei, într-o zonă superbă, cu o panoramă deosebită, aproape de punctul de pornire al telescaunului Bolnoc.

Prima provocare a proprietarilor este determinată chiar de posibilitatea de a-și folosi terenul, asta deoarece în zona de sus, limitrofă locuințelor de pe strada Carierei, au apărut câteva locuințe ilegale.

Un caz de “tulburare de proprietate” spun autoritățile, din păcate atât de des întâlnit în municipiul Săcele.

Proiectul conține 6 blocuri cu locuințe colective, ce se vor ridica pe un nivel de înălțime P+4 (maxim 16 m), însă există flexibilitate în acest sens, conform spuselor arhitecților.

Cel mai probabil nivelul va fi coborat la un P+3 (maxim 12 m), însă în acest caz este probabilă apariția a încă 2-3 unități locative de tip bloc în cadrul acestui proiect. 

Deasemenea proiectul mai conține și o linie de locuințe înșiruite, câte 5 cu spațiu între ele, dar și locuințe individuale dispersate.

Toate blocurile din proiect vor avea la parter spații ce pot avea diferite funcțiuni: sedii birouri, spații comerciale sau farmacii fiind astfel un plus pentru comunitatea din zonă, ce are nevoie în cartier de astfel de investiții.

O astfel de abordare pro-comunitate o are și un alt dezvoltator interesat de zona Bolnoc, Alphaville, care în proiectul gândit aici dorește să dezvolte, în afara spațiilor de locuit, și locuri de joacă pentru copii sau un after-school.

Conceptul Alphaville pentru zona Bolnoc din Săcele prinde viaţă şi arată extraordinar

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia