Home / Social / Un bărbat din Tărlungeni căutat și prins de polițiști pentru sustragerea de bunuri din locuințe

Un bărbat din Tărlungeni căutat și prins de polițiști pentru sustragerea de bunuri din locuințe

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat” (două acte materiale), “tentativă la furt calificat””efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” și ”acces ilegal la un sistem informatic”.

Cu ocazia cercetărilor, cadrele de poliție au stabilit faptul că în noaptea de 18/19.08.2020, respectiv în noaptea de 30/31.08.2020, o persoană de sex masculin ar fi pătruns prin escaladarea ferestrei în două locuințe situate pe raza municipiului Brașov, iar din interiorul acestora ar fi sustras mai multe bunuri, printre care și un portofel în care se afla un card bancar.

De asemenea, în noaptea de 30/31.08.2020, persoana în cauză ar mai fi pătruns în interiorul unei alte locuințe din municipiul Brașov, fără însă a sustrage vreun bun.

Ulterior, autorul ar fi folosit cardul bancar sustras pentru efectuarea unor tranzacții bancare de la o societate comercială.

În urma unui complex de activități investigativ-operative, polițiștii au identificat autorul faptei ca fiind un bărbat, în vârstă de 40 ani din localitatea Tărlungeni, județul Brașov.

La data de 07 septembrie 2020, echipe mixte formate din polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Secțiile 1–5 Poliție, Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul  a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Turist accidentat la „7 scări” – a căzut de pe o platformă în timp ce încerca să facă o poză

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia