Home / Actual / Transportul metropolitan se extinde în județ. Săcelele NU intră deocamdată în planuri

Transportul metropolitan se extinde în județ. Săcelele NU intră deocamdată în planuri

Extinderea liniilor de transport ale operatorului RATBV în zona metropolitană a fost aprobată la finalul săptămânii trecute de către Consiliul Concurenței, spune bizbrasov.ro

Astfel, transportatorul regional va putea lega Brașovul de localitățile Codlea, Râșnov, Feldioara și Prejmer.

Noile linii vor deveni operaționale după ce Consiliile Locale ale localităților de mai sus vor vota pentru finalizarea demersurilor.

Noile rute vor fi operate de RATBV din luna ianuarie.

RATBV a stabilit și tarifele pe care le vor plăti călătorii din aceste localități, acestea variind în funcție de distanța parcursă.

Astfel, o cursă cu linia de Codlea va fi 3.5 lei, iar abonamentul lunar va costa 119 lei. Spre Râșnov și Prejmer, prețul unei călătorii va fi de 5 lei, iar abonamentul lunar, 170 de lei. 

Într-o etapă viitoare, curse metropolitane ar urma să fie introduse și în Vulcan, Hălchiu, Hărman, Teliu, Tărlungeni şi Budila, dar și Zărneşti și Vama Buzăului, conform sursei citate.

Administrația PSD de la Săcele îi ține departe pe cetățeni de transportul modern

Primarul PSD Virgil Popa s-a vaitat ce grea moștenire are de la foștii edili, scria newsbv.ro in 2018. Una dintre ele este chiar asocierea pentru promovarea şi dezvoltarea transportului metropolitan, din care, spunea acesta, săcelenii nu au absolut nimic de câștigat.

Vă reamintim că în noiembrie 2017, la propunerea primarului Virgil Popa, Municipiul Săcele a ieşit din Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Transportului Metropolitan, pentru că “aceste asocieri costă bani şi nu produc nimic bun”. (detalii AICI!)

Un an mai târziu, în 2018 … primarul Virgil Popa a revenit la sentimente mai bune şi a propus anularea decizia de a ieși din ascocierea metropolitană.

Săcelenii vor un transport în comun superior calitativ

Săcelenii dau o notă proastă administrației locale din municipiu atunci când este vorba de transportul în comun de persoane.

Într-un sondaj online de pe pagina Saceleanul.ro, peste 850 de persoane au răspuns la întrebarea: “În general, ce părere aveţi despre transportul în comun din Săcele? Ne spuneţi şi de ce?”

93% din votanți, 784 persoane au răspuns negativ, alegând varianta “O părere rea”.

De cealaltă parte, 7%, adică 62 de persoane au votat varianta “O părere bună”.

A fost cea mai mare sondare online pe pe site-ul numărul 1 de știri din Săcele, precedenta fiind cea referitoare la transportul metropolitan.

Întrebarea a fost atunci “Consideraţi că RAT Braşov este pentru Săcele o soluţie mai bună pentru transportul în comun?”, cu un răspuns afirmativ de 92%.

Transportul in Sacele are solutie!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia