Home / Actual / Donezi sânge? Primesti transport gratuit la Săcele

Donezi sânge? Primesti transport gratuit la Săcele

Începând cu data de 1 octombrie 2016, donatorii de sânge beneficiază de gratuitate totală, timp de o lună, pe mijloacele de transport public local de persoane aparţinând S.C. Servicii Săcelene S.R.L.

Această decizie a Consiliului Local Săcele este mai generoasă decat prevederile legale din domeniu care spun că:

               Art. 11 Donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, următoarele:

  1. c) decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge; în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.”

Facilitatea prevăzută mai sus va fi acordată pe baza documentului justificativ eliberat de instituţia de profil la care a fost efectuată donarea de sânge.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply